Wat zijn de beste tips voor voetbalreizen naar Spanje?

De beste tips voor voetbalreizen naar Spanje zijn: vermijd de dure derbywedstrijden, doordeweekse Champions League potjes in de groepsfase goedkoop en wees op tijd in de buurt van het stadion.

1. Vermijd de dure derbywedstrijden

De ticketprijzen in Spanje houden verband met hoe aantrekkelijk het affiche is. Bij derbywedstrijden, zoals El Clásico, de Madrid derby of de Sevilla derby, beginnen de prijzen voor de goedkoopste tickets soms al op enkele honderden euro’s. Dit komt omdat de wedstrijd dan zo populair is dat iedereen er bij wil zijn, waardoor ook wij de tickets niet goedkoop kunnen inkopen. Onze eerste tip is dus de meeste populaire Spaanse wedstrijden te vermijden en naar een wedstrijd van een topper tegen een subtopper (zoals Valencia of Sevilla) te gaan.

2. Doordeweekse Champions League groepsfase wedstrijden goedkoop

Champions League wedstrijden van Real Madrid en FC Barcelona, tegen de wat onbekende Champions League deelnemers, zijn doorgaans niet heel duur. Dit komt ook doordat het doordeweekse potjes zijn en het daarom voor veel voetbalfans lastiger is om de wedstrijd te bezoeken dan in het weekend. Als je nog student bent of makkelijk vrij kunt krijgen, is het dus een aanrader om een wedstrijd van de Spaanse grootmachten te bezoeken in de groepsfase van de Champions League.

3. Wees op tijd in de buurt van het stadion

Voor de wedstrijd is het een absolute aanrader om al vroeg voor de wedstrijd rond het stadion aanwezig te zijn. Grote stromen uitzinnige voetbalfans lopen dan al rond het stadion en de tapasbars en kroegen zitten vol. In tegenstelling tot in Engeland, waar elke voetbalclub wel een bekende pub heeft, doden de Spanjaarden op verschillende manieren de tijd voor een wedstrijd. De ene fan vindt het heerlijk om een biertje te drinken en een tapa te eten en de andere fan houdt er weer van om lekker op tijd in het stadion te zitten.

4. Let goed op in het openbaar vervoer

In alle wereldsteden, maar zeker in de grote Spaanse steden, moet je goed opletten op je kostbare spullen. Wanneer je in het hotel een kluisje hebt, raden we aan zoveel mogelijk kostbare spullen in je kluisje achter laten. Zorg nooit dat je je portemonnee in je achterzak van je broek doet of in een jas die makkelijk open kan, wanneer je reist met het openbaar vervoer.

5. Boek je voetbalreis in het voor- of najaar

In Spanje schijnt altijd de zon. Feit. Het is natuurlijk alleen niet aan te raden om met het warme weer een Spaanse voetbalwedstrijd te bezoeken. Vermijd daarom de warme zomermaanden (juni, juli, augustus en september) en boek je voetbalreis naar Spanje in het najaar (oktober) of voorjaar (april, mei).

6. Voeg een stadiontour toe aan je voetbalreis

Nergens in Europa worden er zoveel stadiontours gedaan als bij FC Barcelona en Real Madrid. Dit heeft alles te maken met de wereldwijde fanbase van beide clubs, maar ook met de unieke plekken die je kan bezoeken tijdens een Spaanse stadiontour. Daarnaast kun je stadiontours in Engeland vaak alleen met een gids doen op vaste tijdstippen. Bij FC Barcelona is het gewoon mogelijk om een ticket te kopen en zelf alle unieke plekken te bekijken op je eigen tempo.

Wil jij zelf een voetbalreis maken naar Spanje maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bij Equipo Voetbalreizen zijn wij ook helemaal gek van voetbal en kunnen wij jou voorzien van de beste tips voor een unieke voetbalreis!