Wat zijn de belangrijkste tips voor voetbalreizen naar Engeland?

De belangrijkste tips voor voetbalreizen naar Engeland zijn: scoor een traditioneel Engels ontbijtje, ga een avondje stappen en juich niet voor de uitspelende club in het thuisvak.

Hieronder vind je de belangrijkste tips en nog wat extra tips voor voetbalreizen naar Engeland.

1. Scoor een traditioneel Engels ontbijtje

Engelsen zijn niet vies van een calorie’tje meer of minder. Dat zie je ook terug in het favoriete ontbijt. Een full English breakfast bevat traditioneel bacon, sausages, eieren en een drankje zoals koffie of thee. Een aanrader is om zelf je ontbijt te scoren in plaats van bij het hotel zelf. Zo weet je zeker dat je zelf kan bepalen wat je wel en niet lekker vindt.

2. Avondje stappen in de stad

Als je fan bent van het programma Geordie Shore op MTV, weet je wel min of meer wat je kan verwachten van het Engelse uitgaansleven. Wanneer je na de wedstrijd een avondje gaat stappen, merk je dat het in het echt precies hetzelfde is. Vrouwen met korte jurkjes en mannen die met drinken absoluut tot het gaatje gaan. Stappen in Engeland is reuze gezellig en de politie houdt alles goed in de gaten. Kortom, een absolute aanrader voor vriendengroepen die op voetbalreis gaan!

3. Juich niet voor de uitspelende club in het thuisvak

Door de Engelse voetbalwet genieten de supporters van de uitspelende club van veel vrijheid. Zo mogen zij, in tegenstelling tot in Nederland, zelf bepalen hoe zij afreizen naar het stadion van de tegenstander. De Engelsen vinden het ook helemaal niet raar als er uitsupporters voor de wedstrijd rondom het stadion van hun club lopen. Ondanks deze vrijheid, is het alsnog geen strak plan om te juichen in het thuisvak voor de uitploeg. Als je fan bent van een specifieke Engelse club, zorg dan dat je een thuiswedstrijd bezoekt en geen uitwedstrijd.

4. Een biertje drinken in de pub

Er is geen betere manier om je onder te dompelen in de Engelse voetbalsfeer, dan door een biertje in de pub te drinken vlakbij het stadion. Uren voor de wedstrijd zitten ze al propvol en klinkt van ver het massale gezang van de supporters. Gegarandeerd dat je zo voor de wedstrijd een paar leuke liedjes leert om, eenmaal aangekomen in het stadion, niet met een mond vol tanden te staan.
Enkele bekende Engelse voetbalpubs zijn:

The Tollington – Arsenal FC
The Chelsea Pensioner – Chelsea FC
The Sandon – Liverpool FC
Mary Ds Bar – Manchester City
The Bishop Blaize – Manchester United

5. Een stadiontour doen

Een stadiontour is een aanrader voor voetbalfans die gek zijn op weetjes over hun favoriete Engels club. De stadiongidsen vertellen enthousiast over de historie van hun club terwijl ze je meenemen naar de kleedkamers en je de kans krijgt om een uniek kijkje te nemen op het veld. Een stadiontour kun je direct via de club zelf regelen of als extra selecteren tijdens het samenstellen van jouw Engelse voetbalreis.

6. Reis met het openbaar vervoer naar het stadion (bonus)

In Engeland is het openbaar vervoer rond een voetbalwedstrijd uitstekend geregeld. Elke stad heeft wel een metro, tram of busverbinding die je direct naar het stadion brengt. In Londen is elk stadion bijvoorbeeld makkelijk te bereiken via het uitgebreide metronetwerk, in Manchester rijden er trams naar beide stadions en Anfield kun je vanaf het centrum met een directe busverbinding bereiken.

Ben je onzeker over hoe je kunt reizen naar het stadion? Schroom dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen of bekijk de website van de Engelse club waarnaar je een voetbalreis maakt.