Tweede El Clasico in halve finale Copa del Rey!

Het beloofde spetterende eerste halve finales van de Copa del Rey te worden, en dat waren het ook! Tussen FC Barcelona en Real Madrid is het zeker nog niet gespeeld! Na de 1-1 in Camp Nou van afgelopen woensdag, moeten de Madrilenen alles uit de kast halen om FC Barcelona van een plek in de finale van de Copa del Rey te houden.

De eerste halve finale tussen Real Betis en Valencia eindigde eveneens in een gelijkspel: 2-2. Betis kwam in de 54e minuut op een 2-0 voorsprong, maar Valencia knokte zich knap terug en hebben een mooie uitgangspositie voor de return in het eigen Mestalla.

De finale wordt gespeeld in Estadio Benito Villamarín, de thuishaven van Real Betis en dus een extra motivatie voor hun. Aan de andere kant bestaat de voetbalclub Valencia dit jaar 100 jaar, dus zouden zij ook graag de finale van de Copa del Rey spelen én winnen.

De weg naar de halve finales was alles behalve saai.

In de kwartfinales stond al een kraker van een tweeluik op het programma. FC Barcelona nam het op tegen Sevilla. FC Barcelona begon met een uitwedstrijd, waarin Lionel Messi ontbrak. Dit resulteerde in een pijnlijke 2-0 nederlaag. Het zou FC Barcelona niet zijn, als ze dit in het eigen Camp Nou niet méér dan rechtzette. En dit gebeurde, want het werd maar liefst 6-1 voor de voetbalclub uit Barcelona

Real Madrid had in hun eerste wedstrijd minder moeite, zij wonnen namelijk thuis met 4-2 van Girona. In de return wonnen zij eveneens, dit keer met 1-3.

Valencia moest een 1-0 achterstand tegen Getafe wegwerken, en deed dit in een zinderende thuiswedstrijd die alles had. Een paar harde overtredingen, die leidde tot rode kaarten, en doelpunten in de 92e en 93e minuut van Rodrigo zorgen voor een eindstand van 3-1, waardoor Valencia zich plaatste voor de halve finales van de Copa del Rey.

Ook Real Betis had een zware kluif aan RCD Espanyol. Nadat het in Barcelona in een 1-1 gelijkspel geëindigd was, maakte ook Real Betis het thuis in de laatste minuten af: in de 95e minuut scoorde Sergio León en in de 99e minuut besliste Aïssa Mandi de wedstrijd. Het werd 3-1 in Estadio Benito Villamarín in Sevilla.

De kwartfinales van de Copa del Rey waren dus al een fijn voorgerecht. De returns in de halve finales beloven ook een waar spektakel te gaan worden, omdat nog niks beslist is (eventueel morgen anders)

Op 27-02 gaat FC Barcelona op bezoek bij Real Madrid in de return. Een dag later ontvangt Valencia – Real Betis.

Jij kunt hier bij zijn! Beleef El Clasico in het legendarische Estadio Bernabeau en geniet van Spaans voetbal op de mooiste plekken!

Boek vandaag nog je voetbalreis El Clasico bij Equipo voetbalreizen!

Je boekt vlucht, hotel & ticket voor de voordeligste prijs, en je zit gegarandeerd naast elkaar!