Wat zijn goedkope voetbalreizen die ik kan boeken? – 5 soorten

De meeste goedkope voetbalreizen die je kunt boeken zijn: doordeweekse voetbalreizen (1), voetbalreizen met een slechtere tegenstander (2), voetbalreizen zonder vlucht (3), voetbalreizen in het laagseizoen (4) en voetbalreizen naar een wereldstad (5).

1. Doordeweekse voetbalreizen

Het nadeel van een doordeweekse voetbalreis, is dat je het je vrije dagen kost en je een paar dagen school mist. Het voordeel is dat alle andere mensen precies hetzelfde denken, waardoor de prijzen voor een vlucht doordeweeks lager zijn dan een vlucht in het weekend. Hetzelfde geldt voor de ticketprijzen. Het is voor minder fans mogelijk om een voetbalwedstrijd te bezoeken waardoor de vraag naar tickets en daarmee de prijs lager is. Dit alles zorgt ervoor dat doordeweeks voetbalreizen goedkoper zijn dan die in het weekend.

2. Voetbalreizen met een slechtere tegenstander

Wanneer Liverpool thuis speelt tegen Manchester United, heeft elke voetbalfan uit de hele wereld wel zin om deze wedstrijd live te zien op Anfield. Door deze vraag beginnen zelfs de goedkoopste tickets al op astronomische prijzen waardoor de totale voetbalreis snel oploopt tot ongeveer 500 euro per persoon. Wanneer je goedkoop op voetbalreis wilt naar Liverpool, kun je dus beter kiezen voor een thuiswedstrijd tegen bijvoorbeeld Leicester City.

3. Voetbalreizen zonder vlucht

Vanzelfsprekend zijn voetbalreizen zonder vlucht ook net even iets goedkoper dan voetbalreizen met vlucht. Een voetbalreis naar Borussia Dortmund of Paris-Saint-Germain is bijvoorbeeld prima met de auto te doen, waardoor je dus iets bespaart op je vlucht en daarmee je gehele voetbalreis.

4. Voetbalreizen in het laagseizoen

In het najaar, bijvoorbeeld de maanden november en december, zijn de vluchten een stuk goedkoper dan in de vakantietijden. Zeker in Spanje kan het zijn dat je in december voor een voetbalreis naar FC Barcelona minder dan 200 euro per persoon kwijt bent.

5. Voetbalreizen naar een wereldstad

Voetbalreizen naar een wereldstad zijn vaak een stuk goedkoper vanwege het grote aanbod vluchten naar deze steden. Dit ruimere aanbod zorgt automatisch voor goedkopere vluchten omdat je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen en luchthavens. Londen heeft bijvoorbeeld 5 vliegvelden die te bereiken zijn vanaf meerdere Nederlandse en Belgische luchthavens. Liverpool is daarentegen alleen direct te bereiken via een EasyJet vlucht van en naar Amsterdam (NL).