30 voetbalpubs om heen te gaan voor een Premier League wedstrijd

Wanneer je wel vaker een voetbalreis naar Engeland hebt gemaakt, ken je vast de afkorting ‘’PMDS’’ wel. Dit staat voor ‘’Pre Match Drinking Session’’, vrij vertaald ‘’een biertje drinken voor de wedstrijd’’. Onder de Engelse fans is het namelijk traditie om al vroeg voor de wedstrijd de kroeg in te duiken. Bij een voetbalreis naar de Premier League mag een bezoekje aan de pub dan ook zeker niet ontbreken. Vandaar dat wij in deze special uitlichten waar jij een biertje kan, of nou ja moet, drinken voor de wedstrijd.

Inhoudsopgave

1. The Twelve Pins – 15 minuten lopen naar het stadion (Arsenal)

The Twelve Pins

Adres: 263 Seven Sisters Road

Deze pub ligt op een steenworp afstand van het Finsbury Park station, waardoor het een gebruikelijke bestemming is voor grote groepen Arsenal fans.

2. The Tollington – 6 minuten lopen naar het stadion (Arsenal)

The Tollington

Adres: 115 Hornsey Road

The Tollington ligt op slechts 6 minuten lopen van het stadion, heeft erg vriendelijk personeel en ook nog eens heerlijk Thais eten. Je hebt hier kans om bekende Gooners tegen het lijf te lopen. Het is de favoriete spot van Arsenal blogger Arseblog.

3. The Gunners – 13 minuten lopen naar het stadion (Arsenal)

The Gunners pub

Adres: 204 Blackstock Road

The Gunners is de bar voor jou als je gek bent op oude Arsenal spullen. De hele bar is een eerbetoon aan alles wat Arsenal is!

4. The Butchers Hook – 3 minuten lopen naar het stadion (Chelsea)

The Butchers Hook

Adres: 477 Fulham Road

In deze pub is Chelsea FC opgericht. DIt gebeurde in 1905 toen de pub nog The Rising Sun heette. De pub was populair in de Jaren 80 als ‘’The Stamford’’.

5. The Chelsea Pensioner – 4 minuten lopen naar het stadion (Chelsea)

The Chelsea Pensioner

Adres: 358 Fulham Road

De beste sfeer voor jouw PMDS bij Chelsea vind je zonder twijfel hier, alhoewel het meestal vol staat met fans. Het Chelsea Supporters’ Trust heeft hier hun bestuursvergaderingen. Vroeger heette het de Black Bull en was het samen met The Butchers Hook de dichtsbijzijndste pub vanaf het stadion.

6. The Cock Tavern – 15 minuten lopen naar het stadion (Chelsea)

The Cock Tavern

Adres: 360 North End Road

Populaire pub voor veel Chelsea fans. Gelegen aan de North End Road, op 15 minuten lopen vanaf Stamford Bridge.

7. The Flora Sandes – 15 minuten lopen naar het stadion (Crystal Palace)

The Flora Sandes

Adres: 1 Brigstock Road

Hier vind je een goede mix tussen thuis- en uitsupporters, een mooie voetbalsfeer en prijzen die niet te gek zijn. Het is ook mogelijk om buiten te zitten en er is veel ruimte voor grote groepen. Handig als je op voetbalreis bent met jouw voetbalteam!

8. The Railway Telegraph – 16 minuten lopen naar het stadion (Crystal Palace)

The Railway Telegraph

Adres: 19 Brigstock Road

Ruime pub die vol staat met lokale fans tijdens match day. Het is ook mogelijk om eten of snacks te bestellen en er hangen tv’s zodat je ook nog kan genieten van andere wedstrijden in de Premier League.

9. The Clifton Arms – 1 minuut lopen naar het stadion (Crystal Palace)

The Clifton Arms

Adres: 21 Clifton Road

The Clifton Arms is enorm geliefd onder fans van Crystal Palace. Dit komt vooral vanwege de ligging: de pub ligt namelijk op 1 minuut lopen van het stadion.

10. The Winslow – 1 minuut lopen naar het stadion (Everton)

The Winslow

Adres: 31 Goodison Road

Het is natuurlijk al te zien op de foto, maar The Winslow zit nog net niet in Goodison Park. Het personeel doet er alles aan om de wedstrijdervaring van de Evertonians te verrijken.

11. The Brick – 3 minuten lopen naar het stadion (Everton)

The Brick

Adres: 44 County Road

Een straat achter de The Winslow ligt The Brick. De sfeer is er altijd vriendelijk en levendig en er worden Everton liedjes gedraaid om je alvast in de stemming te brengen.

12. The Golden Lion – 16 minuten lopen naar het stadion (Fulham)

The Golden Lion

Adres: 57 Fulham High Street

De meest bekende pub voor Fulham fans. Wanneer het lekker weer is dan opent de pub haar buitengedeelte.

13. The Sandon – 3 minuten lopen naar het stadion (Liverpool)

The Sandon Liverpool

Adres: 178-182 Oakfield Road

Liverpool Echo hield een enquête onder de fans van The Reds. Ondanks de korte afstand tussen de stadions van Everton en Liverpool, drinken de Liverpool fans natuurlijk ergens anders hun biertje. Uit deze enquête kwam één overduidelijke winnaar uit: The Sandon (met 59% van de stemmen).

14. Bradford Inn – 17 minuten lopen naar het stadion (Manchester City)

Bradford Inn

Adres: 112-114 Bradford Road

Dichtbij het stadion van Manchester City en dus ideaal voor het doen van een hapje en een drankje voor de wedstrijd. De pub beschikt over een ruime beer garden. Wanneer die ene keer dus de zon schijnt in Engeland, kun jij je hier voorbereiden op de wedstrijd.

15. Mary D’s Bemish Bar – 4 minuten lopen naar het stadion (Manchester City)

Mary Ds Bemish Bar

Adres: 13 Grey Mare Lane

De service is goed, de voetbalsfeer is aanwezig en er is ruime keuze tussen verschillende soorten bieren. Ze huren zelfs op wedstrijddagen een DJ in die het voetbalsfeertje nog verder aanwakkert!

16. The Bishop Blaize – 4 minuten lopen naar het stadion (Manchester United)

Adres: 708 Chester Road

Het is er misschien vaak te druk op match days maar The Bishop Blaize staat garant voor een heerlijke voetbalsfeer. De hele pub staat dan te zingen voor hun club: Manchester United. Ook het ruime assortiment aan bier valt goed in smaak bij de Mancunians.

17. The Dockyard – 19 minuten lopen naar het stadion (Manchester United)

The Dockyard

Adres: DockHouse, Media City

Beschikt over comfortabele stoelen, een uitgebreid menu (met onder andere Engelse pasteitjes) en ambachtelijk gebrouwen bier. The Dockyard ligt vlakbij het gebouw van de BBC dus je hebt hier ook nog eens kans om bekende Engelse televisiesterren te spotten.

18. Café Football – 2 minuten lopen naar het stadion (Manchester United)

Cafe Football

Adres: 99 Sir Matt Busby Way

Gelegen naast Old Trafford en opgericht door United legendes Ryan Giggs en Gary Neville. Er heerst vooral een relaxte sfeer en je kunt er weleens een oud-speler van United spotten.

19. The Strawberry – 1 minuut lopen naar het stadion (Newcastle United)

The Strawberry

Adres: 7-8 Strawberry Place

Ligt heerlijk tegenover het stadion. Heeft een uitgebreid bieraanbod, Newcastle memorabilia aan de muur en foto’s van helden uit het verleden. Maar eigenlijk gaat het hier maar om één ding en dat is een biertje doen in een echt supporterscafé.

20. Shark Bar – 3 minuten lopen naar het stadion (Newcastle United)

Shark Club

Adres: Sandman Signature Hotel

Net zoals The Strawberry, ligt ook de Shark Bar op een paar honderd meter van St. James Park. Het voordeel aan deze bar is dat het eten er heerlijk is en de bar er vrij nieuw uitziet. De service is goed en je kunt ook nog eens genieten van een andere Premier League wedstrijd via verschillende tv-schermen.

21. The Hotspur – 6 minuten lopen naar het stadion (Newcastle United)

The Hotspur

Adres: 103 Percy Street

Mooie pub in het centrum van Newcastle, de medewerkers zijn allemaal erg aardig en behulpzaam. Geweldig eten. Goede prijzen. Gewoon een oprecht leuke pub waar de supporters van Newcastle United dan ook vaak heengaan voor een wedstrijd.

22. The Chapel Arms – 8 minuten lopen naar het stadion (Southampton)

The Chapel Arms

Adres: 40 Albert Road North

Dit is de kroeg vlakbij het stadion waar voorafgaand aan de wedstrijd de Southampton supporters samenkomen. Zeer gezellig om lekker een biertje te drinken en in de sfeer te komen.

23. The Spitfire – 20 minuten lopen naar het stadion (Southampton)

The Spitfire

Adres: 130-132 Above Bar St

The Spitfire ligt in het centrum van Southampton, maar nog steeds op een redelijke afstand lopen naar het stadion. De sfeer op wedstrijddagen is, volgens Southampton supporters, hier het beste. Plus ze verkopen heerlijke Engelse gerechten zoals fish & chips en een Guinness pasteitje.

24. No. 8 Tottenham – 1 minuut lopen naar het stadion (Tottenham Hotspur)

No. 8 Tottenham

Adres: 724-726 High Road

Vroeger was dit de Bell and Hare, No.8 is wat verouderd maar heeft een geweldige sfeer op wedstrijddagen. 

25. The Bricklayers Arms – 2 minuten lopen naar het stadion (Tottenham Hotspur)

The Bricklayers Arms

Adres: 803 High Road

Bekende drinkplek voor Tottenham Hotspur fans. Altijd levendig voor en na wedstrijden en de perfecte plek om de wedstrijd te kijken met andere fans wanneer je geen ticket hebt.

26. The Oddfellows – 4 minuten lopen naar het stadion (Watford)

The Oddfellows Arms

Adres: 14 Fearnley Street

The Oddfellows is de pub die meest dichtstbijzijnde pub voor de Watford fans. Deze lig op slechts 4 minuten lopen van het stadion. Net als de meeste pubs, kan het tijdens wedstrijddagen wel druk worden maar de service is vrij snel.

27. The Horns – 19 minuten lopen naar het stadion (Watford)

The Horns

Adres: 1 Hempstead Road

Het is een stuk verder lopen dan The Oddfellows, maar een bezoek aan The Horns voor een wedstrijd van Watford FC is het lopen echt wel waard. De pub biedt namelijk live muziek en heeft een beer garden waar voetbalfans nog even in het zonnetje kunnen zitten.

28. The Cow – 15 minuten lopen naar het stadion (West Ham United)

The Cow

Adres: 4 Montfichet Road

Pub en restaurant gelegen in het winkelcentrum van Westfield. Het grote voordeel van deze pub is dat het relatief dichtbij het stadion zit en het eten heerlijk is.

29. The Langthorne – 21 minuten lopen naar het stadion (West Ham United)  

The Langthorne

Adres: 14 Broadway

Achter het nieuwe winkelcentrum Westfield, bevindt zich The Langthorne. Een traditionele Engels pub in een stukje Oost-Londen dat niet zo nieuw is als de rest van de omgeving van het London Stadium.

30. Ye Olde Black Bull – 22 minuten lopen naar het stadion (West Ham United)

Ye Olde Black Bull

Adres: 13 Broadway

Save the best for last: Ye Olde Black Bull. Old fashion pub die ook nog eens goed bezocht wordt door veel West Ham United fans. Zij vallen voor de snelle service, het ruime bieraanbod en het massale gezang voor een wedstrijd.