Wat zijn de belangrijkste tips voor voetbalreizen naar Manchester United?

De belangrijkste tips voor voetbalreizen naar Manchester United zijn: geniet van de pre-match sfeer rondom Old Trafford, bezoek het National Football Museum en bezoek ook het Etihad Stadium.

1. Geniet van de pre-match sfeer rondom Old Trafford

Uren voor aanvang van de wedstrijd is het al druk in de straten rondom Old Trafford. Net zoals in heel Engeland, leven de Mancunians (supporters van Manchester United) vanuit de pub toe naar de wedstrijd. Wanneer je langs bekende pubs loopt, zoals The Bishop Blaize of The Trafford, hoor je al van buiten het massale gezang van uitzinnige fans. Maar ook rondom Old Trafford is het al vroeg druk: volle fanshops, fans van beiden teams die door elkaar heen lopen en verkopers die matchday sjaals verkopen.

The Bishop Blaize

2. Bezoek het National Football Museum

In Engeland krijgen alle museums subsidies van de overheid. Het goede nieuws is dat je daarom gratis toegang hebt tot alle museums. Wij snappen helemaal dat je niet voor je plezier naar het stoomlocomotief museum gaat, maar het National Football Museum is wel een aanrader voor de echte voetbalfan. Je vind er oude stadiontickets, verhalen over de historie van voetbal en je kunt op de foto met de FA Cup als je een donatie doet.

National Football Museum

3. Bezoek ook het Etihad Stadium

Als je dan toch in Manchester bent, bezoek dan ook het Etihad Stadium. Vanaf Piccadilly Gardens, het centrale plein in Manchester, stap je met de tram na drie haltes uit bij ‘’Etihad Campus’’. Na ongeveer 500 meter loop je direct tegen het stadion van Manchester City aan. Aanrader is om een stadiontour te doen zodat je niet alleen een rondje om het stadion kan lopen. Een stadiontour kun je bij ons als extra bijboeken of direct via de club zelf. Tip is wel om de stadiontour van te voren in te plannen omdat deze op vaste tijdstippen plaatsvinden en je ter plekke weleens lang moet wachten.

Etihad Stadium

4. Reis in Manchester met de tram 

De trams van Metrolink verbinden de buitenwijken en het vliegveld van Manchester met het centrum. Een kaartje kost maximaal £10 en beide stadions, Old Trafford en het Etihad Stadium hebben een eigen tramhalte. Daarnaast is het centrum van Manchester niet extreem groot, waardoor je een hoop afstanden makkelijk kunt lopen.

Manchester tram

5. Drink een biertje op Shambles Square

Shambles Square is een populaire indrinkplek voor Europese tegenstanders van Manchester United en Manchester City. Dit heeft alles te maken met het feit dat er meerdere pubs zitten: The Old Wellington, Sinclairs Oyster Bar en Crown & Anchor. Daarnaast het voor jou een ideale plek om na het slenteren door de stad even tot rust te komen met een goudgele pretcilinder.

Shambles Square

6. Bezoek een cricketwedstrijd van Lancashire County Cricket Club 

Vlakbij het stadion van Manchester United vind je het Emirates Old Trafford stadion van Lancashire County Cricket Club. Cricket is van oudsher een grote volkssport in Engeland. Voor de echte sportgek is het dus een aanrader om eens een cricketwedstrijd te bezoeken. Onze tip is wel om je van te voren goed te laten informeren over de regels, omdat het geen eenvoudige sport is.

Emirates Old Trafford