Wat zijn de beste tips voor mijn voetbalreis naar Arsenal?

De beste tips voor jouw voetbalreis naar Arsenal zijn: stap uit bij metrostation Arsenal, bezoek een pub voor de wedstrijd en beleef de North London derby.

1. Stap uit bij metrostation Arsenal

Als je op voetbalreis naar Arsenal gaat, dan ben je ook op zoek naar de volledige Arsenal experience. Stap daarom uit bij metrostation Arsenal, op 6 minuten lopen van het Emirates Stadium. Op matchday vind je hier gelijk al kraampjes met Arsenal merchandise, zo heb je alvast een sjaal voor tijdens de wedstrijd! Wanneer je het station uitloopt en naar links gaat en de Gillespie Road volgt, ga je na een paar honderd meter naar rechts de Avenell Road in. Na een paar honderd meter bereik je de oude hoofdtribune van Highbury, de plek waar Arsenal fans in het verleden mooie momenten beleefden en waar spelers als Dennis Bergkamp en Thierry Henry hun kunsten vertoonden.

Highbury stadion

2. Bezoek een pub voor de wedstrijd

Nieuwe stadions liggen tegenwoordig vaak buiten de stad op een verlaten industrieterrein, waardoor er voor de wedstrijd maar weinig vertier is voor de echte voetbalfan. Bij het Emirates Stadium is dit gelukkig niet het geval. Net als het voormalige Highbury, ligt het Emirates Stadium middenin de wijk. Het voordeel is dat er voldoende pubs te vinden zijn in de buurt van het stadion. The Tollington Arms, The Gunners en El Comandante zijn bij ons favoriet maar het aanbod is nog groter.

The Tollington

3. Beleef de North London derby

De belangrijkste wedstrijd van het jaar voor Arsenal fans, is die tegen rivaal Tottenham Hotspur. Winst betekent een bevestiging dat Arsenal de beste club in Noord-Londen is. Een verlies betekent dat de gemiddelde Arsenal fans voor gek loopt in het noorden van Londen. Tijdens en voor de wedstrijd is het belang van de wedstrijd snel duidelijk. De Arsenal creëren een heerlijk vijandig sfeertje met banter (plaagliedjes) ten opzichte van de Spurs fans.

North London Derby

4. Loop een rondje langs het stadion

Geen club eert haar helden uit het verleden beter dan Arsenal. Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Tony Adams en Herbert Chapman kregen een eigen standbeeld. Deze standbeelden zijn te vinden rondom het Emirates Stadium. Onze tip is dus om een rondje langs het stadion te lopen en op de foto te gaan met een standbeeld van deze Arsenal legends.

Standbeeld Dennis Bergkamp

5. Neem een kijkje in het Arsenal museum

Voor iedere voetbalfan die gek is op voetbalhistorie, is het Arsenal museum een aanrader. Van maandag tot en met vrijdag is het museum open van 10.00 tot 18.15 en op zondag van 10.30 tot 16.15. Op wedstrijddagen opent het museum om 10.00 tot 1 uur voor de aftrap. Voor volwassenen kost een kaartje £10 en £7 voor kinderen onder de 16.

Arsenal museum

6. Bezoek een andere wedstrijd in Londen

In totaal spelen er 16 Londense clubs in de vijf hoogste divisies van Engeland. Wanneer je dus een lang weekend in Londen bent, is het zeker de moeite waard om te checken of deze clubs toevallig ook een wedstrijd spelen. Voor veel clubs kunnen wij losse tickets regelen voor jouw voetbalreis naar Arsenal. Zo bezoek je niet 1, maar 2 wedstrijden tijdens jouw voetbalreis!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Stadion Watford