Wat zijn de belangrijkste tips voor jouw wedstrijdbezoek aan Real Madrid?

De belangrijkste tips voor jouw wedstrijdbezoek aan Real Madrid zijn: bezoek ook de andere Madrileense voetbalclubs, reis met de metro naar Santiago Bernabéu en ontdek het waanzinnige uitgaansleven in Madrid.

1. Bezoek aan de andere Madrileense voetbalclubs

Madrid noemt zichzelf met recht voetbalhoofdstad van Spanje. Naast de bekende voetbalclubs, te weten Real Madrid en Atlético Madrid, komen AD Alcorcón (Segunda División), Getafe CF (Primera División), CD Leganés (Primera División) en Rayo Vallecano (Primera División) ook uit Madrid. Het is dus gaaf om tijdens je voetbalreis naar Real Madrid ook een bezoekje te brengen aan een wedstrijd en / of het stadion van deze clubs.

Rayo Vallecano

AD Alcorcón ligt in de gelijknamige voorstad van Madrid ten zuidwesten van het centrum (uitstappen bij metrostation Parque Oeste). Getafe CF ligt ook in het zuiden van Madrid en is te bereiken door met de metro uit te stappen bij metrostation Los Espartales. Leganés ligt tussen de twee andere clubs in en is te bereiken door uit te stappen bij halte San Nicasio. Alle haltes liggen op de route van metrolijn 12 (lichtgroen). Rayo Vallecano is een typische volksclub met fans die zich profileren als antifascisten. Metrostation Portazgo ligt naast het stadion en is te bereiken door de lichtblauwe lijn 1 te nemen met eindpunt Valdecarros.

2. Reis met de metro naar Santiago Bernabéu

Het stadion van Real Madrid ligt ten noorden van het stadscentrum van Madrid. Pal naast het stadion ligt het gelijknamige metrostation Santiago Bernabéu. Dit stadion bereik je door op- of over te stappen op de donkerblauwe metrolijn 10 met eindhalte Hospital Infanta Sofía. Onze tip is daarom om de metro te pakken naar het stadion en de taxi te vermijden. Bekijk hier de metrokaart van Madrid.

Metrostation Santiago Bernabeu

3. Ontdek het waanzinnige uitgaansleven in Madrid

Madrid is een bruisende stad. Dit zie je ook terug in het uitgaansleven: 24 uur per dag, zeven dagen per week is het feest. Een echter aanrader dus voor vriendengroepen die een voetbalreis maken naar Madrid.

Het uitgaansleven is verdeeld over verschillende delen van de stad. Centraal in de stad vind je de wijken Puerta del Sol en Huertas, het volkse hart van de stad met heerlijke tapasbarretjes. Daarnaast heb je ook de meer excentrieke uitgaanszones zoals Chueca en Malasaña. Clubs die wij aanraden zijn Teatro Kapital, Joy Eslava, El Son en Commo.

Uitgaansleven Madrid

4. Vermijd taxivervoer van het vliegveld naar de stad

Vanaf alle terminals van Barajas Airport is het mogelijk om de taxi te pakken. Let op: voor een enkele reis richting het stadscentrum betaal je al snel €30. Een goedkopere optie is om de bus of de metro te pakken richting het centrum van Madrid. De roze metrolijn 8 verbindt Madrid met terminal 4 van Barajas Airport en een metrokaartje kost ongeveer €5. Voor een vergelijkbare prijs kun je ook de bus pakken naar het centrum. Het Spaanse EMT rijdt met de buslijnen 200, Expres 203 , N27 Expres en 101 van het stadcentrum naar het vliegveld en visa versa.

Metrostation Barajas Airport

5. Vermijd de warme zomermaanden augustus en september

Door haar ligging, in het midden van Spanje en niet aan zee, kent Madrid een Mediterraans klimaat met warme zomermaanden. Augustus en september hebben een gemiddelde temperatuur van 32 en 27 graden. Het najaar (oktober) en het voorjaar (april en mei) hebben een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden. Onze aanrader is om in deze maanden je voetbalreis naar Madrid te boeken omdat het dan veel aangenamer is om de stad te bezichtigen en een voetbalwedstrijd te bekijken.

Gemiddelde max temperatuurGemiddelde min temperatuur
Januari10 graden2 graden
Februari12 graden2 graden
Maart15 graden4 graden
April18 graden6 graden
Mei22 graden10 graden
Juni28 graden14 graden
Juli32 graden17 graden
Augustus32 graden17 graden
September27 graden14 graden
Oktober21 graden9 graden
November14 graden5 graden
December10 graden4 graden