Wat zijn nou de goedkoopste vluchten naar Madrid voor jouw voetbalreis?

Het vliegveld van Madrid is één van de grootste vliegvelden van Europa. Madrid Barajas International Airport krijgt jaarlijks meer dan 50 miljoen reizigers over de vloer. Er zijn ook een aantal Nederlandse en Belgische vliegvelden waarvandaan vluchten naar Madrid vertrekken, maar welke vliegreizen naar de Spaanse hoofdstad zijn het goedkoopst? Hieronder geven wij een top 3.

1. Brussel Zaventem – Madrid

Vanaf het Belgische vliegveld Brussels Airport vertrekken dagelijks veel vluchten naar Madrid. De goedkoopste vluchten vanaf dit vliegveld naar Madrid worden aangeboden door luchtvaartmaatschappij Ryanair. De vlucht van Brussel Airport naar Madrid Barajas International Airport is een directe vlucht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten. De prijzen van de vliegtickets worden dagelijks aangepast door Ryanair, dus we kunnen niet aangeven wat het exacte bedrag per vliegticket is.

2. Brussel Charleroi – Madrid

Vanaf het vliegveld Brussel Charleroi, meer naar het zuiden van België, vertrekken er ook vluchten richting Madrid. Net als op vliegveld Brussels Airport worden de goedkoopste vluchten richting Madrid op vliegveld Charleroi aangeboden door luchtvaartmaatschappij Ryanair. De vlucht vanaf Brussel Charleroi is een directe vlucht en binnen 2 uur en 25 minuten ben je in Madrid.

3. Schiphol Amsterdam – Madrid

In Nederland vertrekken bijna alle vluchten naar Madrid vanaf Schiphol. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht aanbieden vanaf Schiphol; KLM, Iberia en Air Europe zijn meestal de goedkoopste. De vluchten die worden aangeboden zijn directe vluchten en duren 2 uur een 40 minuten. De tickets zijn wel beduidend duurder dan die op de Belgische luchthavens door Ryanair worden aangeboden (je bespaart echter wel veel reistijd).

Hoe bereik je het centrum van Madrid vanaf Madrid Barajas International Airport?

De afstand tussen het vliegveld van Madrid en het stadscentrum is 17 kilometer. Het vliegveld bestaat uit 4 terminals namelijk: T1, T2, T3, T4 (T4S). Terminal nummer 1, 2 en 3 liggen dichtbij elkaar, terminal 4 ligt echter een beetje afgezonderd van de rest. Je kunt een shuttlebus pakken om

van terminal 4 naar de andere terminals te gaan al is dit niet per se nodig (aangezien er vanaf terminal 4 ook vervoersopties naar het centrum zijn).

In totaal zijn er 4 verschillende openbaar vervoeropties om van Madrid Barajas Airport naar de stad te reizen, dit zijn: de metro, de trein, de bus en de taxi.

Metro
Er zijn 2 verschillende metrostations op het vliegveld van Madrid, het ene metrostation ligt bij de terminals 1,2,3 en het andere metrostation ligt bij terminal nummer 4. De metro’s rijden tussen 6:00 en 2:00, om naar het centrum van Madrid af te reizen moet je metrolijn 8 pakken en twee keer overstappen.
De eerste overstap is bij het metrostation Nuevos Ministerios, vanaf hier reis je verder met metrolijn 10 om vervolgens over te stappen bij het metrostation Tribunal. Vanaf het metrostation Tribunal reis je door naar de eindbestemming, dit is Puerta del Sol. De complete metrorit duurt 35 tot 40 minuten en kost zo’n €5, wanneer je tijdens jouw voetbalreis vaker met het openbaar vervoer gaat reizen is het voordeliger om een 10 rittenkaart te kopen voor ongeveer €12.

Trein
Reizen met de trein is ook een mogelijkheid, de trein vertrekt echter alleen vanaf terminal 4. De treinen rijden dagelijks tussen 6:00 en middernacht (00:00). Om naar het centrum van Madrid te gaan moet je trein C-1 pakken, deze trein gaat elke 30 minuten. Helaas moet je ook met de trein overstappen, je moet op Nuevos Ministerios overstappen op trein C-3 of C-4. De tickets zijn wel redelijk goedkoop, per treinticket betaal je €2,60.

Bus
Wanneer je aankomt op terminal 1 is het handig om met de Airport Express bus te reizen, omdat terminal 1 op 10 minuten loopafstand van het metrostation van het vliegveld ligt. Tussen 6:00 en 23:30 gaat Airport Express bus elke 20 minuten, ’s nachts gaat de bus elke 35 minuten. De bus rijdt richting station Atocha, vanaf hier kun je de metro pakken naar andere delen van de stad. Een enkele reis met de bus kost €5.

Taxi
Ook is het mogelijk om met de taxi naar het stadscentrum van Madrid te reizen. Dit is de duurste vervoersoptie maar ook de snelste en gemakkelijkste. Er geldt een vast tarief voor een taxirit tussen het vliegveld en het centrum, dit is €30.