Wat zijn nou de goedkoopste vluchten naar Barcelona voor jouw voetbalreis?

De hoofdstad van Catalonië, Barcelona, kent één groot vliegveld genaamd ‘El Prat’. Jaarlijks reizen zo’n 47 miljoen mensen via El Prat. Vanuit Nederland zijn er een aantal luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Barcelona aanbieden, welke vliegreizen het voordeligst zijn lees je hieronder.
vliegveld Barcelona

1. Schipol Amsterdam – Barcelona El Prat

De meeste vluchten vanuit Nederland naar Barcelona vertrekken vanaf Schiphol. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die deze vlucht aanbieden. De goedkoopste vluchten vanaf Schiphol worden aangeboden door Transavia en Vueling. Beide maatschappijen bieden directe vluchten aan naar El Prat. Zonder vertragingen ben je binnen 2 uur en 15 minuten in Barcelona. De prijzen van de vliegtickets zijn afhankelijk van wanneer je Barcelona gaat bezoeken, daarom kunnen we geen exacte prijzen aangeven.

2. Brussel Zaventem – Barcelona El Prat

Een ander vliegveld waarvandaan veel vluchten naar Barcelona vertrekken is het Belgische vliegveld Brussels Airport. Dit is weliswaar geen vliegveld wat in Nederland ligt maar vooral voor mensen die in het zuiden van Nederland wonen is dit een interessante optie. Vanaf Brussel vertrekken namelijk veel goedkope vluchten, waaronder dus die naar Barcelona. De vlucht duurt iets korter dan de vlucht vanuit Amsterdam, wat logisch is want Brussel ligt een stuk zuidelijker. De directe vlucht vanaf Brussel duurt 1 uur en 55 minuten en wordt aangeboden door Vueling en Brussels Airlines.
Brussels Airport

3. Brussel Charleroi – Barcelona El Prat

De luchthaven met de goedkoopste vluchten naar Barcelona is het vliegveld Brussel Charleroi. Dit is dus ook weer vooral interessant voor de mensen in het zuiden van het land. Brussel Charleroi biedt af en toe spotgoedkope vluchten aan naar Barcelona, buiten het hoogseizoen zou je voor €40 een retour kunnen boeken. De vlucht vanaf Charleroi is een directe vlucht en duurt 2 uur en 5 minuten, deze vlucht wordt aangeboden door Ryanair.

Hoe bereik je het centrum van Barcelona vanaf El Prat?

Het vliegveld El Prat ligt op 15 kilometer afstand van het centrum van Barcelona. Dit is eigenlijk ideaal aangezien je, nadat je bent geland, binnen ongeveer 20 minuten midden in Barcelona kan staan.

Waarschijnlijk land je bij terminal 1 of 2 van het vliegveld. Het station van El Prat ligt bij terminal 2. Als je bij terminal 1 bent geland kun je een gratis shuttlebus pakken richting terminal 2 die even verderop ligt. Vanaf het vliegveld zijn er 3 mogelijkheden om het centrum van Barcelona te bereiken; de bus, de trein en de metro.

Bus
Er zijn een aantal buslijnen die vanaf het vliegveld naar het centrum van Barcelona rijden. Je kunt de volgende buslijnen naar het centrum pakken: 46 (overdag) N18, N17, N16 (’s nachts). Deze bussen zijn van TMB wat staat voor ‘Transports Metropolitans de Barcelona’. De bustickets naar het centrum zijn erg goedkoop, je betaalt €2,20 voor een losse ticket. De tickets zijn te koop bij ticketautomaten op het vliegveld of bij de buschauffeur.
Bus Barcelona

Trein
Naast de bus kun je ook met de trein naar het centrum van Barcelona afreizen. Een treinticket kost €4,20. De trein in de richting R2 Nord is de trein die langs het centrum komt, het is wel belangrijk om eerder uit te stappen want de eindhalte ligt een behoorlijk stuk van het centrum af. Er zijn 2 haltes in de buurt van het centrum, de eerste is ‘Sants Estació’ en 5 minuten verderop kom je de tweede halte ‘Passeig de Gràcia’ tegen. Vanaf hier kun je te voet verdergaan maar je kunt ook de metro pakken om de stad verder te verkennen.

Metro
De metro is ook nog een optie om het centrum van Barcelona te bereiken. Echter raden we dit niet aan, aangezien je 2 keer moet overstappen. De metro vertrekt vanaf terminal 1 en 2 en brengt je binnen een half uur naar het centrum. De metro richting het centrum is L9S de haltes waar je moet overstappen zijn ‘Europa Fira’ en vervolgens ‘Plaça de España’. Het stadion van Barcelona Camp Nou is echter wel direct bereikbaar met metrolijn L9S, je moet dan uitstappen op station Collblanc.
metro Barcelona