Welke dingen moet je zien wanneer je een voetbalreis boekt naar Barcelona?

De stad Barcelona kent erg veel mooie plekjes en attracties. Er zijn veel architectonische kunstwerken en enorm veel verschillende musea. Ook zijn er natuurlijk gezellige winkelstraten die je kunt bezoeken en verschillende tours die je kunt bijwonen. Om je op weg te helpen bij het plannen van jouw voetbalreis naar Barcelona geven wij je hieronder de beste 5 betaalde- en gratis bezienswaardigheden in Barcelona.

Beste 5 bezienswaardigheden waar je voor moet betalen

1. La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia is een katholieke kerk die midden in het centrum van Barcelona ligt. De bouw van de kerk startte in 1882 maar is nog steeds niet voltooid. Op dit moment is ongeveer 70% van de kerk klaar, de verwachting is dat het tot minimaal 2026 zal duren voordat de kerk voltooid is La Sagrada Familia is grotendeels ontworpen door beroemd kunstenaar Gaudí. Ondanks dat de kerk onvoltooid is trekt het jaarlijks miljoenen toeristen uit alle windstreken, het is dan ook één van de meest bekende bezienswaardigheden in Barcelona. Het recordaantal bezoekers is ruim 4,5 miljoen dit was in het jaar 2016. La Sagrada Familia wordt daarom ook wel gezien als de grootste trekpleister van de stad Barcelona. Je kunt de kerk ook van binnen bekijken, een ticket kost €15 en kan besteld worden op de website van La Sagrada Familia.

2. Park Güell
Park Guell
Park Güell is een andere plek die je niet mag missen als je op bezoek bent in Barcelona. Park Güell is, net als La Sagrada Familia, ontworpen door Gaudí. Het park is een prachtige plek vol met kleurrijke kunst, dit zijn voornamelijk grote zuilen en mooie mozaïeken. Naast La Sagrada Familia is dit één van de meest kunstzinnige bezienswaardigheden in Barcelona. Vanuit het park heb je ook een mooi uitzicht op delen van de stad. Het park is het makkelijkst te bereiken met de metro, ook is de bus of taxi een optie (daarna moet er nog een stukje gewandeld worden richting de heuvel).
Een gedeelte van het park is gratis te bezoeken, voor het populairste gedeelte van het park moet je echter wel een ticket kopen van €7.

3. Camp Nou
Camp Nou
Camp Nou blijft één van de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona. Als je een voetbalreis naar FC Barcelona hebt geboekt bezoek je uiteraard het stadion van Barcelona om de wedstrijd te bekijken. Maar naast het kijken van de wedstrijd kun je ook een stadiontour doen om meer te weten te komen over de club FC Barcelona en haar rijke geschiedenis. Barcelona heeft ook een eigen museum (dit is voor voetballiefhebbers waarschijnlijk één van de leukste bezienswaardigheden in Barcelona) waar jaarlijks zo’n 1,5 miljoen mensen op af komen. In het museum zijn alle prijzen te zien die Barcelona heeft gewonnen daarnaast liggen er shirts van legendarische oud-spelers als Hristo Stoichkov.
Het stadion bereik je eenvoudig met de metro en tram waarna je nog een stukje moet lopen.
Een kaartje voor de ‘Camp Nou Experience’ (stadiontour + museum) is €25 euro voor volwassenen, voor kinderen onder de 13 is het €5 goedkoper.

4. L’ Aquarium de Barcelona
aquarium Barcelona
Het Aquarium wat in de oude haven (‘Port Vell’) van Barcelona ligt is één van de grootste zeeaquariums van Europa. Het aquarium beschikt over ongeveer 450 verschillende soorten zeedieren, in totaal heeft het aquarium ongeveer 11.000 zeedieren! Je kunt er echt allerlei soorten dieren zien, zo zijn er haaien en pijlstaartroggen maar ook krokodillen en pinguïns. Het is een spectaculair gezicht om een grote haai langs je te zien zwemmen wanneer je onder het aquarium doorloopt, maar naast het vermaken van mensen is het aquarium ook een educatieve plek. Zo zijn er ook tours voor bijvoorbeeld biologiestudenten.
Het is daarnaast een leuke plek om met kinderen te bezoeken, er zijn namelijk ook veel interactieve attracties in het aquarium die je meer leren over de zeedieren en het onderwaterleven. Het aquarium is doordeweeks meestal geopend tussen 10:00 en 20:00 alleen in de zomermaanden is het een uur tot anderhalf uur langer open. Een ticket voor volwassenen (11+) kost €20 en voor kinderen tussen 5 en 10 jaar oud is het €15.

5. Picasso Museum
museum Picasso
Wanneer je een kunstliefhebber bent is het Picasso Museum een must see tijdens jouw bezoek aan Barcelona. Kunstenaar Pablo Picasso wordt gezien als één van de grootste kunstenaar die ooit heeft bestaan. Picasso was tekenaar, kunstschilder, keramist, beeldhouwer en sieraadontwerper. Veel van zijn werken zijn te zien in het museum in Barcelona. Het museum bestaat uit 5 gebouwen die vol hangen met kunst van Picasso. Het is mogelijk om een tour door het museum te doen met een headset op waardoor je meer te weten komt over de kunstwerken en hun achtergrond. Er zijn verschillende ticketprijzen voor het museum, je kunt ervoor kiezen om alleen de vaste collectie te bekijken maar je kunt er ook voor kiezen om de vaste collectie en de extra tentoonstelling te bekijken. Een kaartje voor het bekijken van de collectie is €12, een kaartje voor de collectie en de tijdelijke tentoonstelling is €14. Wanneer je tussen de 18 en 25 jaar oud bent of ouder dan 65 betaal je €7 voor een ticket voor de vaste collectie en €7,50 voor de andere ticket.

Beste 5 bezienswaardigheden die gratis zijn

1. Font Mágica
Font Magica
Tijdens jouw voetbalreis naar Barcelona mag een bezoek aan de Font Mágica niet ontbreken. Font Mágica ook wel; magische fontein is één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Barcelona. De fontein is al sinds 1929 een bezienswaardigheid in Barcelona. De fontein geeft een show van water, licht en muziek. De show is een bijzondere ervaring voor jong en oud, dit is dan ook de reden dat jaarlijks enorm veel mensen op de fontein afkomen. Het bezoeken van de fontein is gratis, de shows zijn altijd ’s avonds tussen 20:00 en 22:00, de shows zijn meestal 3 keer per week (dit is afhankelijk van in welke maand je de fontein bezoekt).

2. La Rambla
La Rambla
Een andere plek die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens jouw voetbalreis naar Barcelona is La Rambla. La Rambla is een enorm drukke maar gezellige straat gelegen in het centrum van Barcelona. De straat staat vol kraampjes en terrasjes waar je tot in de avonduren gezellig een drankje kunt drinken of een souvenir kan kopen. Naast terrasjes en kraampjes zijn er veel straatartiesten te vinden zoals levende standbeelden. La Rambla beschikt ook over 3 metrostations, vanuit La Rambla (ook wel de Ramblas) kun je dus gemakkelijk de rest van de stad bezoeken.

3. Het strand van Barcelona
strand Barcelona
Deze hoort misschien niet helemaal in het rijtje thuis van bezienswaardigheden in Barcelona. Maar even buiten het centrum ligt het strand van Barcelona. Het strand van Barcelona is een leuke plek om even lekker te relaxen. Het strand is ongeveer 5 kilometer lang en staat bekend als een erg mooi strand. Het strand van Barcelona wordt echter niet gezien als één strand maar als 5 verschillende stranden. Wij adviseren je om naar het strand ‘Barceloneta’ te gaan, dit is weliswaar het drukste strand maar er is wel het meest te doen op dit strand. Je kunt tot rust komen door op je handdoekje te gaan liggen, als je sportief bent ingesteld kun je een potje voetvolley spelen in het zand of een duik nemen in de zee. Wanneer je het strand later op de dag bezoekt kun je er ook voor kiezen om er wat te avondeten bij één van de vele strandtenten. Verder heeft het strand ‘Barceloneta’ een boulevard waar je een aantal souvenirwinkeltjes kunt vinden. Het strand is te bereiken met metrolijn L4, je kunt het beste uitstappen op het metrostation La Barceloneta. Vanaf dit station is het iets meer dan 10 minuten lopen naar het strand.

4. Las Arenas
Las Arenas
Van buitenaf lijkt ‘Las Arenas’ op een arena voor het stierenvechten. Vooral overdag zou je niet denken dat dit eigenlijk een groot winkelcentrum is. De arena werd tot 1977 wel echt gebruikt als arena voor het stierenvechten, in 2011 werd het stadion echter compleet verbouwd tot winkelcentrum.
Het winkelcentrum is ideaal voor mensen die van shoppen houden. In het winkelcentrum zitten namelijk enorm veel grote ketens gevestigd. Je kunt er bijvoorbeeld kledingmerken vinden als Mango en Superdry maar ook sieradenmerken als Swarovski.
Wanneer je moe bent van het shoppen kun je terecht bij één van de vele eetgelegenheden, dit is wel voornamelijk fastfood zoals bijvoorbeeld een Subway. In de zomer (juni tot september) zijn de winkels in het winkelcentrum open van 10:00 tot 22:00, buiten de zomermaanden openen en sluiten ze een uur eerder dus van 9:00 tot 21:00. De eetgelegenheden binnen het winkelcentrum blijven echter wel een paar uur langer open. Las Arenas is te bereiken met de metrolijnen L1 en L3, het dichtstbijzijnde metrostation is Pl. Espanya (dit ligt even buiten het winkelcentrum).

5. Mercat de la Boqueria
Mercat Boqueria
‘Mercat de la Boqueria’ ligt aan de drukke winkelstraat de Ramblas. Wie benieuwd is om typische Catalaanse gerechten te proeven moet zeker even een kijkje nemen op de markt. Deze versmarkt is namelijk de grootste versmarkt van heel Spanje. Naast toeristen komt er ook veel lokale bevolking naar de markt om hun dagelijkse boodschappen te doen. Je kunt van alles kopen op de markt, van grote Spaanse hammen tot allerlei soorten fruit. Pas wel op wanneer je zelf besluit om een Spaanse lekkernij te kopen want de kraampje die rond de ingangen staan zijn vaak het duurst.
De markt is bijna de hele week geopend, alleen zondag is het niet mogelijk om de markt te bezoeken. Van maandag tot zaterdag is de markt geopend tussen 8:00 en 20:00.

Dit was onze top 10 bezienswaardigheden in Barcelona, wij wensen je veel plezier tijdens je verblijf in deze mooie stad!