De 5 populairste hotels in Barcelona centrum

Het aanbod hotels in Barcelona centrum is reusachtig: van luxe hotels, budgethotels tot aan goedkope hostels. Jaarlijks gaan duizenden voetballiefhebbers met ons op voetbalreis naar Barcelona. Uit al deze voetbalreizen hebben wij een top 5 gemaakt van de meest populaire hotels in Barcelona centrum. Hierbij hebben we rekening gehouden met prijsvariatie en verschillende locaties.

Hotels Barcelona op kaart

Op bovenstaande afbeelding vind je de exacte locatie van de 5 hotels die in dit artikel staan.

1. Hotel Santa Marta (2 sterren) 

De locatie van Hotel Santa Marta is het grootste voordeel. Het hotel ligt op 100 meter van de leuke wijk El Born en vlakbij het treinstation França. Metrostation Barceloneta ligt op 200 meter afstand. Vanaf hier kun je metrolijn L4 richting Trinitat Nova pakken en overstappen op andere lijnen naar Plaça de Catalunya en andere hotspots. Een ander voordeel van Hotel Santa Marta is de relatief goedkope prijs, kijkend naar hoe schoon en netjes de kamers zijn. Naar Camp Nou reis je het makkelijkste via de metro: pak bij metrostation Barcelona lijn L4 richting Trinitat Nova en stap over bij halte Verdaguer op lijn L5 richting Cornellà centre. Stap uit bij halte Collblanc, vanaf hier is het 5 minuten lopen naar Camp Nou.

2. HCC Taber (3 sterren)

HCC Taber zit in een modernistisch gebouw (ontworpen door de bekende architect Domènech i Montaner uit Barcelona) op slechts 8 minuten lopen van Plaça de Catalunya en ongeveer 10 minuten van de Ramblas. Het hotel ligt in de wijk L’Eixample, voor liefhebbers van architectuur, eten en winkelen een absolute aanrader. In tegenstelling tot Hotel Santa Marta is de prijs wel wat hoger maar dan krijg je dan ook uitstekende faciliteiten voor terug. Naar Camp Nou reis je het makkelijkste met de metro: pak lijn bij metrostation Passeig de Gràcia lijn L3 richting Zona Universitària. Stap uit bij Palau Reial, vanaf hier is het nog 5 minuten lopen naar Camp Nou.

3. HCC Montblanc (3 sterren)

Het hotel HCC Montblanc ligt in de Gotische wijk, het oude centrum van Barcelona. Daarnaast ligt het Plaça de Catalunya ook om de hoek, de concertzaal Palau de la Musica op 250 meter afstand en het metrostation Urquinaona op 200 meter afstand. Populaire faciliteiten van het hotel zijn: parkeren, gratis wifi, het zwembad, rookvrije kamers, restaurants, 24-uursreceptie en de bar. Naar Camp Nou reis je het makkelijkste met de metro: pak bij metrostation Urquinaona de lijn L1 richting Hospital de Bellvitge en stap over bij Plaça de Sants op lijn L5 richting Cornellà centre. Stap uit bij halte Collblanc, vanaf hier is het 5 minuten lopen naar Camp Nou.

4. Hotel Rialto (3 sterren)

Op zoek naar een hotel om de hoek van de Ramblas? Dan is Hotel Rialto de beste keuze! De kamers van Hotel Rialto zijn vrij eenvoudig maar wel netjes en schoon. De 24-uursreceptie geeft graag informatie over de stad. De beroemde Boqueria-markt en de kathedraal van Barcelona liggen op slechts 400 meter afstand van Hotel Rialto. Het hotel is wel alleen geschikt voor 2 personen dus, wanneer u met meerdere reizigers een voetbalreis maakt, is Hotel Rialto wellicht niet geschikt. De beste manier om naar Camp Nou te reizen is door vanaf metrostation Liceu lijn L3 te pakken richting Zona Universitària. Stap uit bij Palau Reial, vanaf hier is het nog 5 minuten lopen naar Camp Nou.

5. Hotel Catalonia Born (4 sterren)

Hotel Catalonia Born ligt de wijk El Born in Barcelona. Het zit in een 19e-eeuws gebouw en heeft een zwembad op het dak en metrostation Arc de Triomf ligt op 250 meter afstand. In tegenstelling tot de andere genoemde hotels in Barcelona centrum, heeft Catalonia Born iets luxere kamers met marmeren badkamers, satelliet-tv en verwarming of airconditioning. Vanaf metrostation Arc de Triompf pak je lijn L1 richting Hospital de Bellvitge en stap je over bij Plaça de Sants op lijn L5 richting Cornellà centre. Stap uit bij halte Collblanc, vanaf hier is het 5 minuten lopen naar Camp Nou.

Wil je tips bij het kiezen van het ideale hotel voor jouw voetbalreis? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!