CORONA-UPDATE: bekijk wat de gevolgen zijn voor de voetbalwedstrijden en ons aanbod.

CORONAVIRUS UPDATE: SCHRIJF JE IN EN HOOR WANNEER ER WEER WORDT GEVOETBALD

Door de maatregelen tegen het coronavirus is er veel onzekerheid over de speelschema’s in de Europese competities. Wij zorgen ervoor dat je niets mist van de nieuwste ontwikkelingen.

Direct weten wanneer jouw favoriete voetbalcompetitie weer van start gaat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Al ruim 1.000 mensen hebben zich ingeschreven.

Een voetbalreis geboekt bij ons? Dan ontvang je een voucher. Met deze voucher kun je de geannuleerde reis later opnieuw boeken en alsnog jouw ultieme voetbalreis beleven.

Houd mij op de hoogte!

REISGIDS MANCHESTER UNITED – TIPS EN INFORMATIE VOOR JOUW VOETBALREIS

Voor veel voetbalfans is het een droom om ooit op Old Trafford een wedstrijd van Manchester United te bezichtigen. Als kind volgde je al de successen van Manchester United al en herinner je nog de gestopte penalty van Edwin van der Sar in de Champions League finale? Deze momenten deed je beseffen: ooit moet ik een wedstrijd bezoeken in Old Trafford. Tijd om jouw droom uit te laten komen! Lees voorafgaand aan jouw voetbalreis de informatie hieronder door over wat jij moet weten voor je voetbalreis naar Manchester United.

Logo_Manchester_United

INHOUDSOPGAVE VOETBALREISGIDS MANCHESTER UNITED

1. Alles over Manchester United

2. Jouw bezoek aan Old Trafford

3. Tips voor jouw bezoek aan de stad Manchester

4. Tips voor jouw hotel, vlucht en wedstrijdtickets

5. Tickets & Voetbalreizen Manchester United

1. Alles over Manchester United

Manchester United is over heel de wereld bekend en wordt overal herkend. Toch zijn er vast nog feiten en weetjes die jij nog niet wist van de club. Wist jij bijvoorbeeld dat Manchester United recordkampioen van de Premier League is? En dankzij wie Manchester United niet verdwenen is aan het einde van de 19e eeuw? Weet jij welke Nederlanders allemaal het rode shirt van Manchester United hebben gedragen? Lees hier snel meer over!

1.1 Historie Manchester United FC

Manchester United is in 1878 opgericht onder de naam Newton Health. De club is opgericht door werknemers van een nabij gelegen spoorlijn. Na 14 levensjaren volgde de toetreding tot de Football League. Een paar jaar later dreigde de club te verdwijnen vanwege financiële problemen. Investeerder John Henry Davis heeft de club toentertijd gered, waaraan Manchester United haar levensbestaan te danken heeft. Hij zorgde er mede voor dat de club vanaf 1902 de nieuwe en huidige naam Manchester United ging dragen.

Onder leiding van Ernest Mangnall promoveerde Manchester United in 1906 naar de hoogste divisie van Engeland. De club, met de bijnaam The Red Devils, werd in 1907/08 voor het eerst landskampioen. Een jaar later won het de Charity Shield en weer een jaar daarop de FA Cup. In 1910 maakte The Red Devils voor het eerst hun opwachting in het nieuwe stadion; het wereldberoemde Old Trafford. In dit nieuwe stadion werd de club meteen kampioen. Het stadion bood plek voor 80 duizend toeschouwers. Dat is meer dan de huidige capaciteit. Vijf jaar later behaalde Manchester United een zeer teleurstellende 18e plek. De rivaliteit met stadsgenoot Manchester City groeide enorm doordat City, onder leiding van ex-Manchester United manager Ernest Magnall, de vijfde plek behaalde.

Old_Trafford_1910

Foto: Old Trafford in 1910

Tussen de Eerste- en de Tweede Wereldoorlog kende Manchester United een moeilijke periode met als laatste klap in 1941 toen Old Trafford gebombardeerd werd. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog tekende manager Matt Busby een contract bij de club. Dit was het begin van 25 jarig succesvol huwelijk, welke The Busby Years wordt genoemd.

Manchester United stond, onder de leiding van Matt Busby, bekend om de goede jeugdopleiding. De talentvolle jeugdspelers stonden beter bekend als de Busby Babes. Met een mix van jeugdspelers en ervaren spelers boekte Busby zijn succes. Na zes seizoenen in de top vier te zijn geëindigd, lukte het Matt Busby in 1951/51 voor het eerst om landskampioen te worden. In totaal flikte hij dit kunstje vijf keer, met als meest succesvolle jaren van 1965 tot 1968. Met spelers als Bobby Charlton, George Best en Denis Law lukte het in deze jaren twee keer landskampioen te worden en in 1968 werd voor het eerst de Europacup I, tegenwoordig bekend als UEFA Champions League, gewonnen. Het seizoen daarop besloot Matt Busby, na alles bereikt te hebben met Manchester United, af te treden als manager.

George_Best_Europacup_I

Foto: Pat Crerand (links), Matt Busby (midden) en George Best met de Europacup I beker

De 25 jaar trouwe dienst van Busby kende nog wel een tussentijdse ramp, toen op 6 februari 1958 een vliegtuig met daarin Manchester United spelers neerstortte. Hierbij waren 22 mensen op slag overleden, waaronder 8 spelers. Toptalent Duncan Edwards overleed ruim twee weken later alsnog aan verwondingen. De hele voetbalwereld was in rouw, maar toch is Matt Busby deze lastige periode te boven gekomen.

Na de Busby Years volgde wederom mindere jaren voor Manchester United, met als hoogtepunt directe degradatie na de verloren wedstrijd tegen aartsrivaal Manchester City. Uitgerekend oud-United-ster Denis Law scoorde de beslissende goal in deze wedstrijd, waardoor Manchester United degradeerde. De mindere periode duurde tot begin jaren tachtig. Manchester United was weer een vaste waarde in de top drie van Engeland en won tweemaal de FA Cup. In 1986 was er één man die de leegte na Matt Busby definitief kon vullen: Sir Alex Ferguson.

Alex Ferguson bouwde vier jaar, zonder succes, aan een nieuw team. In 1989 dreigde hij ontslagen te worden, maar op aanraden van Matt Busby bleef de club hem trouw. Dit pakte geweldig uit. In 1990 werd de FA Cup gewonnen en het jaar daarop gelijk de Europacup II. Na 26 jaar lukt het de club in 1993 ook weer om landskampioen te worden. Éric Cantona is het boegbeeld van deze periode. Ook lukte het Alex Ferguson in de vervolgjaren de jeugdopleiding nieuw leven in te blazen. Met spelers als Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes en de broers Neville waren nieuwe talenten geboren, waarmee Ferguson het team opbouwde. De jonkies werden ook wel Fergie’s fledglings genoemd. Mede dankzij hun beleefde Manchester United in 1998/1999 een droomseizoen doordat de Premier League, FA Cup, EUFA Champions League en de Wereldbeker werden gewonnen.

Manchester_United_opstelling_1999

Foto: Opstelling CL finale 1999 vlnr vbno: Smeichel, Yorke, Cole, Blomqvist, Stam, Giggs, Johnsen , Butt, Beckham, Neville, Irwin

Manchester United werd vervolgens, onder leiding van Alex Ferguson, in 21 seizoenen maar liefs 13 keer landskampioen. Ook wonnen The Red Devils in 2008 wederom de UEFA Champions League. Keeper Edwin van de Sar vervulde een heldenrol door in de finale tegen Chelsea de beslissende penalty van Nicolas Anelka te stoppen. 2012/13 was het laatste seizoen van Alex Ferguson. Dit seizoen werd Manchester United voor de 20e keer landskampioen, voornamelijk dankzij de hattrick van Robin van Persie in de kampioenswedstrijd. Met 20 landskampioenschappen, waarvan 13 onder leiding van Ferguson, is Manchester United recordkampioen van Engeland. Na 26 jaar besloot Sir Alex Ferguson in 2013 te stoppen als manager van Manchester United. Sinds het vertrek van Ferguson is het succes van Manchester United afgenomen. In 2017 won Manchester United de Europa League finale met 2-0 van Ajax.

1.2 Nederlanders bij Manchester United

Manchester United kent veel succes van Nederlandse spelers. Ruud van Nistelrooy heeft bijvoorbeeld met 38 doelpunten de meeste Europese doelpunten gemaakt voor Manchester United. Ook werd van Nistelrooy twee keer topscorer Premier League en Engels speler van het jaar bij Manchester United. Of Edwin van der Sar die de penalty wist te stoppen waardoor Manchester United de UEFA Champions League won. Tevens werd van der Sar als doelman van Manchester United tot Europees keeper van het jaar. Andere voorbeelden zijn Jaap Stam, die deel uitmaakte van het elftal dat in 1999 de UEFA Champions League won, en Robin van Persie, die als topscorer van de Premier League een groot aandeel had in het kampioenschap van 2012/13.

Alle Nederlandse (ex-)Manchester United spelers en hun successen bij de club:

Arnold Mühren (1982-1985): Winnaar FA Cup (2x) en Charity Shield
Jordi Cruijff (1996-2000): Winnaar UEFA Champions League, Wereldbeker, Premier League (3x) en Charity Shield (2x)
Jaap Stam (1998-2001): Winnaar UEFA Champions League, Wereldbeker, Premier League (3x) en FA Cup
Raimond van der Gouw (1996-2002): Winnaar UEFA Champions League, Premier League (2x), FA Cup en Charity Shield (2x)
Ruud van Nistelrooy (2001-2006): Winnaar Premier League, FA Cup, League Cup en Community Shield & Engels speler van het jaar, Europees clubtopscorer, topscorer Champions League (2x) en topscorer Premier League (2x)
Edwin van der Sar (2005-2011): Winnaar UEFA Champions League, WK voor clubs, Premier League (4x), League Cup (3x) en Community Shield (3x) & Europees keeper van het jaar en de Barclays Merit Award
Kenji Gorré (jeugd 2003-2013): Geen prijzen
Alexander Büttner (2012-2014): Winnaar Premier League
Robin van Persie (2012-2015): Winnaar Premier League en Community Shield & topscorer Premier League, Premier League team van het jaar, clubspeler van het jaar en doelpunt van het seizoen
Memphis Depay (2015-1017): Winnaar FA Cup
Daley Blind (2014-heden): Winnaar UEFA Europa League, FA Cup, League Cup en Community Shield & UEFA Europa League team van het jaar
Timothy Fosu-Mensah (2016-heden, momenteel verhuurd): Winnaar UEFA Europa League, FA Cup en League Cup

Cristiano_Ronaldo_Ruud_Van_Nistelrooy

Foto:Jeugdige Christiano Ronaldo omarmd doelpuntenmaker Ruud van Nisterlrooy

1.3 Supporters

Manchester United heeft meer dan 200 officieel geregistreerde fanclubs in bijna 50 verschillende landen. In Engeland zelf zijn er 63 fanclubs en in de rest van het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn er nog 49 fanclubs. Over de rest van Europa verdeeld zijn er nog 25 fanclubs. Ook in de andere werelddelen zijn er Manchester United-fanclubs. Afrika kent 5 fanclubs, Midden-Oosten 4, Oceanië 3, Azië 24, Noord-Amerika 2 en Zuid-Amerika 1.

Manchester_United_supporters

Foto:Manchester United-fans

1.4 Huidige selectie

De selectie van Manchester United heeft een transferwaarde van tussen de 700 en 800 miljoen euro. Hiermee is het één van de meest waardevolle selectie van de wereld. Paul Pogba is de speler met de meeste waarde. Hij is in de zomer van 2017 voor 105 miljoen euro overgenomen van Juventus.

Selectie Manchester United 2018/19
man united

2. Jouw bezoek aan Old Trafford

Vanaf 1910 speelt Manchester United haar wedstrijden in Old Trafford. Old Trafford, ook wel het Theatre of Dreams genoemd, biedt plaats voor ruim 76 duizend personen. In de beginperiode van het stadion paste er zelfs 80 duizend personen in. Hoe dit kan en andere handige weetjes over Old Trafford lees je hieronder.

2.1 Historie van Old Trafford

Van 1908 tot 1910 is men bezig geweest met de bouw van Old Trafford. Met een capaciteit van 80 duizend personen was het op dat moment het grootste stadion van Engeland. Het recordaantal toeschouwers is in 1937 behaald tegen Manchester City, maar liefst 76.962 toeschouwers. Echter werd de capaciteit, vanwege veiligheidsredenen, in 1939 teruggebracht naar 67 duizend zitplaatsen. Twee jaar later, tijdens de Tweede Wereldoorlog, is Old Trafford geraakt door een Duits bombardement. De renovatie van het Theatre of Dreams heeft geduurd tot 1949. In de tussentijd speelde The Reds haar wedstrijden in Maine Road, het toenmalige stadion van aartsrivaal Manchester City.

De laatste uitbreiding van Old Trafford heeft plaatsgevonden in 2006/07. Door de ophoging van twee stadionhoeken werd de capaciteit met 7900 zitplaatsen uitgebreid naar 76.312 zitplaatsen. Er worden, indien Wembley Stadium niet beschikbaar is, ook wedstrijden van het Engelse nationale elftal gespeeld in Old Trafford. Tevens zijn er regelmatig halve finales van de FA Cup afgewerkt in het stadion. Daarnaast was het Theatre of Dreams een van de accommodaties tijdens het WK voetbal 1966 en de OS 2012.

2.2 Ticketcategorieën van Old Trafford

Old Trafford heeft tijdens wedstrijden van Manchester United vijf verschillende categorieën zitplaatsen. Wedstrijdkaarten van categorie 5 zijn standaard inbegrepen bij de vanafprijs. In het geval je liever op een andere plek in het stadion zit, is er de mogelijkheid van categorie te wisselen.

Zitplaatsen_Old_Trafford

Foto: Zitplaatsen Old Trafford

2.3 Bereikbaarheid van Old Trafford

Old Trafford is goed bereikbaar. Bij het parkeren van je auto is het handig om alvast rekening te houden op welke tribune in het stadion je zit. Indien tribune Stretford End worden parkeerplaatsen W1, W2 en W3 aangeraden. Indien tribune Sir Alex Ferguson Stand worden parkeerplaatsen N1, N2, N2 west, N3 en N4 aangeraden. Indien tribune East Stand worden parkeerplaatsen E1, E2 en E3 aangeraden. De metrolijn stopt pal langs het stadion en is daarom ook een goede optie. Voor Uber is er een aparte zone dichtbij het stadion.

Bereikbaarheid_Old_Trafford

Foto: Bereikbaarheid Old Trafford

2.4 Binnenkomen in Old Trafford

Ingangen_Old_Trafford

Foto: Ingangen Old Trafford

2.5 Eten en drinken halen in Old Trafford

Naast de bekende kramen waar het mogelijk is een lekkere snack te halen, zijn er diverse suites en lounges in Old Trafford. Welke dit precies per tribune zijn, staat in het overzicht hieronder.

Eten_drinken_Old_Trafford

Foto: Eten en drinken in Old Trafford

2.6 Hoe is de sfeer in Old Trafford?

Manchester United heeft een enorm grote en trouwe achterban. Old Trafford, het Theatre of Dreams, is een stadion met een rijke geschiedenis en zit bijna elke wedstrijd gevuld met meer dan 70 duizend toeschouwers. De supporters van The Reds leven elke wedstrijd maximaal mee en ook de resultaten zijn vaak goed. Het stadion ademt werkelijk waar een heerlijke voetbalsfeer.

2.7 Waar kan ik een biertje drinken in de buurt van Old Trafford?

Alcoholische dranken zijn niet toegestaan op de tribune in Old Trafford. Voor mensen die hier wel van houden en die alvast in de stemming van de wedstrijd willen komen is het aan te raden een lokale pub op te zoeken. Maar welke pubs zijn er eigenlijk in de buurt van het stadion? Wij hebben een aantal aanraders samengesteld.

Onze top 3 pubs vlakbij Old Trafford:

The Bishop Blaize

The_Bishop_Blaize

The Trafford

The_Trafford

Matchstick Man

Matchstick_Man

3. Tips voor jouw bezoek aan de stad Manchester

Manchester is een stad in het noordwesten van Engeland. Met ruim 500.000 inwoners behoort de stad tot de top vijf grootste steden in Engeland. Naast dat Manchester bekend staat als stad met twee voetbalclubs van wereldniveau, staat de stad bekend als textielstad. Ook speelde Manchester, dankzij drie kanalen aan de rivier de Irwell, een belangrijke rol tijdens de opkomst van de industriële revolutie.

Manchester

3.1 Beste periode om af te reizen naar Manchester

Manchester is een levendige stad waar veel te beleven is. Onze tip is: combineer jouw voetbalreis naar Manchester met een leuk evenement. Ben jij benieuwd welke evenementen er tijdens jouw voetbaltrip in Manchester zijn? Een overzicht vind je hier https://www.seetickets.com/town/manchester/calendar/

Een andere aanrader is een bezoek te brengen aan Manchester in de maanden november en december. Net zoals andere steden in Engeland, is Manchester dan volop gezelligheid dankzij de kerstsferen en kerstmarkten.

Manchester heeft jaarlijks een gemiddelde temperatuur tussen de 6 en 13 graden. Voor een warme reis met zon, zee en strand ben je in Manchester dus niet op het juiste adres.

3.2 Welke bezienswaardigheden moet ik zeker bezoeken in Manchester?

National Football Museum

National_Football_Museum

Albert Square

Albert_Square

Albert Square is het kloppend hart van Manchester. Het staat bekend als een erg gezellig plein en biedt regelmatig plaats voor evenementen, markten, concerten en food festivals. Het plein staat ook bekend om haar bruisende kerstmarkt.

Castlefield

Castlefield

Een kijkje door het rijke verleden van Manchester. Zowel overblijfselen van de Romeinen als oude fabriekspanden uit de tijd van de industriële revolutie vind je hier. Naast de industriële architectuur, vind je hier ook street art en leuke barretjes.

Manchester Town Hall

Manchester_Town_Hall

Aan de Albert Square bevindt zich de Manchester Town Hall. Het gemeentehuis van de stad is een Victoriaans bouwwerk en zowel van binnen als buiten een genot voor het oog.

Museum of Science and Industry

Museum_of_Science_and_Industry

Van alle musea in de stad is dit wetenschapsmuseum onze aanrader! In dit museum is veel te leren over de industriële revolutie en de textielindustrie van Manchester.

Etihad Stadium

Etihad_Stadium

Etihad Stadium het stadion van die andere voetbalgigant in Manchester: Manchester City. Als voetballiefhebber moet je dit stadion ook gezien hebben. Bekijk de grasmat, kleedkamers en catacombe van dichtbij tijdens een rondleiding door het stadion.

3.3 Bij welke restaurants in Manchester kan ik het beste eten?

Ben je benieuwd waar je lekker kan eten in Manchester? Om het je makkelijk te maken hebben wij een top 4 aan restaurants samengesteld.

Fazenda Rodizio Bar & Grill (goede prijs-/kwaliteitsverhouding)

Fazenda_Rodizio_Bar_and_Grill

Bar San Juan (goede prijs-/kwaliteitsverhouding)

Bar_San_Juan

Rudy’s Neapolitan Pizza (goedkoop)

Rudy's_Neapolitan_Pizza

Nothern Soul Grilled Cheese (goedkoop)

Nothern_Soul_Grilled_Cheese

Ben jij benieuwd wat Manchester nog meer te bieden heeft qua restaurants? Bekijk dan eens deze website: https://www.restaurantsofmanchester.com/

3.4 Welke tours kan ik doen in Manchester?

In Manchester zijn verschillende mogelijkheden voor georganiseerde tours. De twee tours die je niet mag missen zijn:

Stadiontour Manchester United

Stadiontour_Manchester_United

Een tour door Old Trafford is een echte aanrader en een toegevoegde waarde voor jouw wedstrijdbezoek aan Manchester United. Je kan de gewonnen prijzen zien in het museum en komt in de kleedkamer, spelerstunnel en de dug out.

Stadiontour Manchester City

Stadiontour_Manchester_City

Een tour door het Etihad Stadium van Manchester City is eveneens een echte aanrader. In een uur krijg je alle bijzondere plekken in het stadion te zien en achteraf krijg je ook nog korting voor de City Store

3.5 Via welke vliegvelden is Manchester het beste te bereiken?

Manchester airport

Manchester_airport

Vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel is Manchester direct te bereiken. Dit is mogelijk met vliegvaartmaatschappijen Ryanair, KLM, FlyBE, EasyJet, Jet2 en Brussels Airlines.

Vanaf het vliegveld is het centrum te bereiken met de trein (The Station), tram (tram 6) en taxi.

4. Tips voor jouw hotel, vlucht en tickets

Wij geven jou alvast een aantal tips voor jouw verblijf, vlucht en plekken in het stadion. Mocht je hierna nog twijfelen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op voor gericht en uitgebreid advies.

4.1 In welke hotels kan ik het beste verblijven in Manchester?

Ibis Budget Manchester Centre Pollard Street ** (centraal gelegen)

Ibis_Budget_Manchester_Centre_Pollard_Street

Park Inn by Radisson Manchester City Centre **** (centraal gelegen)

Park_Inn_by_Radisson_Manchester_City_Centre

Chesters Hotel & Restaurant *** (voordelige optie)

Chesters_hotel_and_restaurant

Hallmark Inn Manchester *** (voordelige optie)

Hallmark_Inn_Manchester

The Ascott **** (voordelige optie)

The_Ascott

4.2 Wat zijn de meest voordelige vliegroutes naar Manchester? 

De prijzen voor vluchten veranderen dagelijks. Daarom zijn er geen exacte bedragen te noemen voor de prijs van vluchtroutes naar Manchester. Bij het samenstellen van jouw voetbalreis wordt standaard de meest goedkope vlucht aangeboden.

De goedkoopste vluchtroutes naar Manchester zijn meestal:

      1. Brussel Charleroi – Manchester (Ryanair)
      2. Eindhoven – Manchester (Ryanair)
      3. Amsterdam – Manchester (KLM)

4.3 Voor welke categorie kan ik het beste Manchester United tickets kiezen? 

Categorie 1 Hospitality

Zitplaatsen_Old_Trafford_categorie_1

Mooie zitplaatsen aan de lange zijde met een goed overzicht over het veld inclusief toegang tot de VIP lounge.

Categorie 2

Zitplaatsen_Old_Trafford_categorie_2

Zitplaatsen aan de lange zijde 1e ring. Hier beleef je de wedstrijd echt van heel dichtbij!

Categorie 5

Zitplaatsen_Old_Trafford_categorie_5

Goed zicht op het veld en het sfeergehalte van Manchester United is hier erg hoog. Je hebt een goed overzicht op het veld en de wedstrijd!

 

5. Tickets & Voetbalreizen Manchester United

In het bezit van Manchester United tickets? Dan ga je kijken naar voetbal van het hoogste niveau en genieten van een unieke wedstrijd in de Premier League! Bij Equipo Voetbalreizen zitten de Manchester United tickets inbegrepen in de complete voetbalreis, bestaande uit: vlucht, hotel en tickets. Kan je niet wachten om een weekend naar Manchester te gaan en zit je graag bovenop het veld om jouw favoriete voetbalspelers te aanschouwen? Boek dan die voetbalreis naar Manchester United!

Bregje - Support
Bregje - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."