BELANGRIJK: EQUIPO VOETBALREIZEN OVERGENOMEN DOOR P1 TRAVEL: Lees meer

CORONAVIRUS UPDATE: SCHRIJF JE IN EN HOOR WANNEER ER WEER WORDT GEVOETBALD

Door de maatregelen tegen het coronavirus is er veel onzekerheid over de speelschema’s in de Europese competities. Wij zorgen ervoor dat je niets mist van de nieuwste ontwikkelingen.

Direct weten wanneer jouw favoriete voetbalcompetitie weer van start gaat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Al ruim 1.000 mensen hebben zich ingeschreven.

Een voetbalreis geboekt bij ons? Dan ontvang je een voucher. Met deze voucher kun je de geannuleerde reis later opnieuw boeken en alsnog jouw ultieme voetbalreis beleven.

Houd mij op de hoogte!

Reisgids Chelsea FC – Tips en Informatie voor jouw voetbalreis

Beleef internationale klasse met een voetbalreis naar Chelsea. Geniet van topvoetbal bij de succesvolste club uit Londen, de Engelse voetbal hoofdstad. Ervaar de trots van de enige club uit Londen die de Champions League wist te veroveren. Ook is Chelsea de enige club die de drie belangrijkste UEFA-titels op zijn naam bracht. Geniet van het spel van The Blues, zoals het elftal in z’n volledig blauwe shirt en short wordt genoemd. Chelsea is de club waar Ruud Gullit succes boekte als speler-trainer. Zo won hij in 1997 de FA Cup met The Blues. In 2016 werd de Italiaanse voetbalcoach Antonio Conte aangesteld als manager. Beleef Engelse klasse in een voetbalreis naar Chelsea te Londen.

Ontdek hoe fantastisch de sfeer in Stamford Bridge is en boek jouw voetbalreis naar Chelsea!

Inhoudsopgave voetbalreisgids Chelsea

1. Alles over Chelsea

2. Jouw bezoek aan Stamford bridge

3. Tips voor jouw bezoek aan de stad Londen

4. Tips voor jouw hotel, vlucht en ticket

5. Tickets & Voetbalreizen Chelsea

1. Alles over Chelsea

Chelsea staat bekend als één van de grootmachten binnen het Engelse voetbal. Chelsea heeft dan ook een goedgevulde prijzenkast met onder anderen 6 landstitels, 8 FA cups en de cup met de grote oren (Champions League). Lees hieronder meer over het ontstaan van de voetbalclub Chelsea en haar successen.

1.1 Historie Chelsea FC
Chelsea is in 1905 opgericht door de Engelse zakenman Gus Mears. Gus had daarvoor al het stadion Stamford Bridge gekocht, wat in die tijd nog een atletiek stadion was. De eerste voetbalwedstrijd die op Stamford Bridge werd afgewerkt was de wedstrijd Chelsea-Liverpool (4-0). De populariteit van de Londense voetbalclub steeg snel, in 1906 trok de wedstrijd Chelsea-Manchester United al 67.000 toeschouwers.
Al vrij snel promoveerde Chelsea naar de hoogste divisie, namelijk in 1907. Hiermee was ook de eerste grote London-derby geboren, Chelsea won dat jaar met 2-1 van Arsenal. Na jaren met ups en downs wist Chelsea zich in het seizoen 1914/1915 te plaatsen voor de finale van de FA cup.

Selectie Chelsea 1914 - 1915

Foto: Selectie Chelsea 1914/15

Tussen 1916 en 1919 werd de nationale competitie stilgelegd wegens het uitbreken van de eerste wereldoorlog. De periode die daarop volgde was tevens zwaar en Chelsea had moeite om constant te presteren. Nadat ook de tweede wereldoorlog voorbij was werd de competitie in het seizoen 1946/1947 weer hervat. Nadat Chelsea een aantal keer achter elkaar onderin de competitie was geëindigd wonnen ze (tot grote verbazing van het Engelse volk) in 1955 de eerste landstitel. Vervolgens won Chelsea in 1965 de League cup en in 1970 de FA cup.

Magere jaren volgden terwijl Chelsea een faillissement probeerde te vermijden. Pas in 1997 werd er weer succes geboekt. Met Ruud Gullit als manager won Chelsea dat jaar de FA cup, met spelers als Gianfranco Zola en Marcel Desailly. Sindsdien heeft Chelsea eigenlijk constant succes gekend, met maar liefst 5 landstitels en Europese prijzen (winst Europa-en Champions League).

Ruud-gullit-trainer-chelsea

Ruud Gullit als trainer bij Chelsea

1.2 Nederlanders bij Chelsea
Chelsea heeft in haar geschiedenis redelijk wat Nederlanders in dienst gehad. In totaal hebben 13 Nederlandse voetballers onder contract gestaan bij Chelsea. Toon Effern (ex Haarlem) was de eerste die de overstap maakte naar de Engelse grootmacht. 3 jaar later maakte Kenneth Monkou (ex Feyenoord) ook de overgang naar Chelsea, gevolgd door: Jerrel Haisselbank, Ruud Gullit, Ed de Goey, Mario Melchiot, Arjen robben, Marco van Ginkel, Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma en Nathan Aké.

Toon Effern (1944)

Kenneth Monkou (1989-1992)

Ruud Gullit (1995-1998)

Ed de Goey (1997-2003)

Mario Melchiot (1999-2003)

Jerrel Haisselbank (2000-2004)

Winston Bogarde (2000-2004)

Arjen Robben (2004-2007)

Khalid Boulahrouz (2006-2008)

Jeffrey Bruma (2009-2013)

Patrick van Aanholt (2009-2014)

Marco van Ginkel (2013- )

Nathan Aké (2012-2017)

Nathan Aké in zijn chelsea periode

Nathan Aké in zijn tijd bij Chelsea

1.3 Supporters
Chelsea heeft zowel nationaal als internationaal een grote supportersschare. In Groot-Brittannië zijn er zo’n 26 officiële supportersverenigingen van Chelsea. Daarnaast zijn er verspreid over Europa nog eens 17 supportersverenigingen. Ook buiten Europa is Chelsea enorm populair voornamelijk in Azië en in de Verenigde Staten zijn veel Chelsea-fans te vinden.

1.4 Huidige selectie
De huidige selectie van Chelsea bestaat uit 31 spelers, waaronder 3 keepers, 11 verdedigers, 10 middenvelders en 7 aanvallers. De waarde van deze selectie bedraagt momenteel ruim 870 miljoen euro. In de zomer van 2018 heeft Chelsea ongeveer 136 miljoen uitgegeven terwijl er 53 miljoen binnenkwam aan uitgaande transfers. In de winter van 2018 werd Pulisic overgenomen van Borussia Dortmund voor een bedrag van 64 miljoen. De grootste uitgaande transfer was die van Hazard (100 miljoen) naar Real Madrid.
chelsea selectie

2. Jouw bezoek aan Stamford Bridge

Sinds de oprichting in 1905 speelt Chelsea haar wedstrijden al op Stamford Bridge. Momenteel bedraagt de capaciteit van Stamford Bridge 41.631 zitplaatsen. Begin 1900 was het echter de bedoeling dat het stadion 100.000 toeschouwers zou kunnen huisvesten.

2.1 Historie Stamford Bridge
De naam Stamford Bridge is waarschijnlijk ontstaan door een samenvoeging van ‘Stanford Creek’ en ‘Little Chelsea Bridge’. Stamford Bridge is geopend op 28 April 1877, destijds werd het stadion echter alleen gebruikt door atleten van de ‘London Athletic Club’. Pas na 27 jaar is het stadion omgebouwd tot een heus voetbalstadion. Dit kwam doordat het stadion een nieuw eigenaar kreeg namelijk Gus Mears. In het eerste seizoen was Stamford Bridge al snel populair, de gemiddelde toeschouwers aantallen lagen toen rond de 60.000.

Na 25 jaar werd het stadion weer verbouwd, er kwam een dak boven een deel van de staantribune (achter het doel aan de zuidkant). Dit deel van de tribune werd al snel “The Shed” (oftewel; schuur) genoemd. Vervolgens werd er in 1939 een tribune in de hoek aan de noordoost kant van het stadion gebouwd. Daarna zijn er in de loop der tijd nog wat aanpassingen aan het stadion geweest, tot in 1973 het complete stadion onder handen werd genomen.

The Shed Londen

Pas in augustus van het jaar 2001 werden de bouwplannen voor het stadion afgerond.

2.2 Tips voor het bereiken van Stamford Bridge
Stamford Bridge is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het stadion is per bus, tram en metro te bereiken. Er zijn 2 bushaltes die vlakbij Stamford Bridge gelegen zijn, via buslijn 14,211 en 414 is het stadion te bereiken.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Fulham Broadway – Zone 2, District line.

Ook zijn er 2 treinstations in de buurt Wesbrompton (WBP) en Imperial Wharf (EUS). Wesbrompton is gelegen aan de Old Brompton Road, dit is 20 minuten lopen vanaf het stadion. Imperial Wharf is gelegen aan de Townmead Road, dit is 15 minuten lopen vanaf het stadion.

Het wordt afgeraden om met de auto het stadion te bezoeken.

2.3 Ticketcategorieën van Stamford Bridge
Op Stamford Bridge zijn er 3 categorieën zitplaatsen. Categorie 3 is standaard, het is ook mogelijk om te wisselen naar categorie 2 of 1. Deze zitplaatsen zijn echter wel duurder.
Seating-plan-chelsea

2.4 Hoe kom ik Stamford Bridge binnen?
Hoe kom ik stamford bridge binnen?

2.5 Eten en drinken halen in Stamford Bridge
Zoals in bijna elk voetbalstadion kun je op Stamford Bridge eten en drinken halen bij de kraampjes die door het stadion verspreid zijn. De meest bekende snack in de Engelse stadions is de ‘pie’ (hartig taartje), zo ook in Stamford Bridge. De meest gedronken dranken zijn bier en thee. De prijzen op Stamford Bridge zijn vergeleken met andere stadions niet erg hoog. Voor een pint betaal je £4.40, daarnaast betaal je voor een ‘pie’ £2.50.

2.6 Hoe is de sfeer in Stamford Bridge?
Bij elke wedstrijd die Chelsea thuis speelt is het stadion goed gevuld. Er hangt vaak een gemoedelijke sfeer in en om het stadion. Vooral bij belangrijke wedstrijden weten de fans van Chelsea een mooie sfeer te creëren met veel gezang vanaf de tribunes.

2.7 Waar kan ik een biertje drinken in de buurt van Stamford Bridge
Naast dat er in het stadion een biertje gedronken kan worden is daar ook genoeg gelegenheid toe rondom het stadion. Er zijn veel pubs te vinden in de buurt van Stamford Bridge. Een populaire pub onder supporters is ‘The Chelsea Pensioner’, hier komen veel supporters bijeen op wedstrijddagen. Daarnaast is ‘The Fox & Pheasant’ een mooie pub om te bezoeken. Beide pubs zijn gelegen aan Fulham road, dit is slechts enkele minuten lopen van het stadion.
the fox & the feasant

3. Tips voor jouw bezoek aan de stad Londen

Londen is de grootste en meest bekende stad van Engeland en Groot-Brittannië. Londen telt ruim 8 miljoen inwoners en is hiermee één van de grootste steden van Europa. Zo’n enorme stad heeft uiteraard genoeg interessante plekken en bezienswaardigheden, welke bezienswaardigheden je zeker moet bezoeken lees je hieronder.

3.1 Welke bezienswaardigheden moet ik zeker bezoeken in Londen?
1. Buckingham Palace
Buckingham Palace is waarschijnlijk het bekendste gebouw in London. Je kunt een ticket kopen voor een tour door het prachtige paleis. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om buiten het hek te wachten op de wisseling van de wacht die rond 11 uur plaatsvindt en zo’n driekwartier duurt.
Palace of Westminster

2. Palace of Westminster en de Big Ben
Ook wel bekend als ‘Houses of Parliament’. Dit is de plek waar het Lagerhuis en het Hogerhuis gevestigd zijn (het Britse parlement). Waarschijnlijk nog bekender dan het Palace of Westminster is de hoge klokkentoren die eraan gevestigd is, de Big Ben.

Big-Ben-Londen-Centrum

3. Tower Bridge
Dit is de bekende brug die over de rivier de Theems loopt. De brug is overdag maar vooral ook s’ avonds een prachtig plaatje doordat de brug compleet verlicht is. Het is ook mogelijk om tickets te kopen om de brug in te gaan. Er is op 42 meter hoogte een pad met een glazen vloer aangelegd waar je overheen kunt lopen, dit is een spectaculaire ervaring.
Tower-Bridge-Londen

4. Oxford Street
Locals vermijden deze straat meestal vanwege de grote drukte. Oxford Street is namelijk de bekendste straat van London als het om shoppen gaat. De straat is ongeveer 2 kilometer lang en er zijn meer dan 300 winkels en restaurants in de straat te vinden.
Oxford-Street-Londen-Centrum

5. London Eye
London Eye is een groot reuzenrad gelegen aan de rivier de Theems. Het reuzenrad was bij de afronding van de bouw in 1998 het grootste reuzenrad ter wereld met een hoogte van 135 meter.

Londen-Eye

3.2 Beste periode om af te reizen naar Londen
Er zijn gedurende het gehele jaar erg veel evenementen te vinden in Londen. Wat dat betreft maakt het dus ook eigenlijk niet uit in welke periode je naar Londen afreist. Als je van kerstsfeer houdt is het echter zeker een aanrader om Londen in de wintermaanden te bezoeken. Een groot evenement in de winter is ‘Winter Wonderland’ dit is een soort markt/kermis met veel kraampjes en attracties in het centrum van Londen.

Wat betreft het klimaat maakt het ook niet zoveel uit in welke maand je Londen bezoekt. Londen heeft een gematigd klimaat, in de zomer is het gemiddeld 21 graden en s ‘winters blijft het meestal boven het vriespunt. De maanden met de meeste regen zijn oktober en januari.

3.3 Bij welke restaurants in Londen kan ik het beste eten?
Wil je weten in welke restaurants je het lekkerst kan eten in Londen, wij geven je onze top 5:

1. Amrutha Lounge (Indiaas, Thais, Aziatisch) (goede prijs/kwaliteit verhouding)
Amrutha Lounge Londen

2. Pizza Union Dalston (Italiaans, pizzeria) (goedkoop)
Pizza Union

3. The Clink Restaurant (Europees, Brits) (goede prijs/kwaliteitverhouding)
The clink restaurant Londen

4. Oi Vita Pizzeria (Italiaan, Mediterraan) (Goedkoop)
oi vita pizzeria Londen

5. The Golden Chippy (Vis, fastfood) (Goedkoop)
the golden chippy Londen

3.4 Via welke vliegvelden is Londen het best te bereiken?
Er gaan directe vluchten naar Londen vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De vliegmaatschappijen die deze vluchten aanbieden zijn: Easyjet, Vueling, British airways, KLM, Flybe, Iberia, Ryanair en Cityjet.

Londen heeft 5 vliegvelden namelijk: London City, London Heathrow, Londen Luton, Londen Stansted en Londen Gatwick. Hieronder is een overzicht weergegeven van de afstanden en reistijden vanaf de verschillende vliegvelden naar het centrum.
Welke-metro-pakken-vliegveld-Londen
De reisduur die is weergegeven geldt voor vervoer per trein.

4. Tips voor jouw hotel, vlucht en ticket

Weet je nog niet in welk hotel je wilt slapen of vanaf welke plek in het stadion je het mooiste zicht op het veld hebt? Hieronder staan een aantal tips om je op weg te helpen! Wanneer je vragen nog vragen hebt adviseren wij jou graag telefonisch.

4.1 In welke hotels kan ik het beste verblijven in Londen?
1. Hilton London Olympia **** (In de buurt van Stamford Bridge)
Hilton Londen Olympia

2. The Royale Chulan Hyde Park Hotel London*** (in de buurt van Hyde park)
The royale Chulan Hype Park Hotel Londen

3. Travelodge Kings Cross Royal Scot*** (Dichtbij grootste treinstation Londen)
Travelodge Kings Cross Royal Scot Londen

4. President Hotel*** (Dichtbij grootste treinstation Londen)
Hotel President Londen

4.2 Wat zijn de meest voordelige vliegroutes naar Londen?
Omdat de prijzen van vliegtickets constant veranderen is het niet mogelijk om exacte prijzen aan de vliegtickets te hangen. Echter is de vlucht in het pakket van jouw voetbalreis naar Chelsea altijd de voordeligste.

De goedkoopste vliegroutes naar Londen zijn meestal:
1. Eindhoven Airport – London Stansted (Ryanair)
2. Schiphol Amsterdam – London Luton (EasyJet)
3. Schiphol Amsterdam – London Gatwick (EasyJet)

4.3 Welke ticketcategorie kan ik het best kiezen bij Chelsea?
Categorie 1
Categorie 1 Chelsea Stamford Bridge Londen

Categorie 2
Categorie 2 Chelsea Stamford Bridge Londen

Categorie 3
Categorie 3 Chelsea Stamford Bridge Londen

 

5. Tickets & Voetbalreizen Chelsea

In het bezit van Chelsea tickets? Dan ga je kijken naar voetbal van het hoogste niveau en genieten van een unieke wedstrijd in de Premier League! Bij Equipo Voetbalreizen zitten de Chelsea tickets inbegrepen in de complete voetbalreis, bestaande uit: vlucht, hotel en tickets. Kan je niet wachten om een weekend naar Londen te gaan en zit je graag bovenop het veld om jouw favoriete voetbalspelers te aanschouwen? Boek dan die voetbalreis naar Chelsea!

Bregje - Support
Bregje - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."