Voetbalreis naar Arsenal en Liverpool

Eind november was het dan zo ver: mijn voetbalreis naar Engeland. Van zaterdag 18 november tot en met donderdag 23 november verbleven wij in Londen, en van donderdag 23 november tot en met zondag 26 november verbleven wij in Liverpool. Twee steden, twee wedstrijden. Wij waren te gast bij twee absolute toppers: Arsenal – Tottenham Hotspur (de North London derby) en Liverpool – Chelsea. Met deze blog geef ik een uniek inkijkje in mijn voetbalreis naar Arsenal en Liverpool.

Wedstrijd 1: Arsenal – Tottenham Hotspur (de North London derby)

Vanwege het vroege tijdstip van de wedstrijd (12.30 uur lokale tijd) vlogen wij al om 7 uur s’ ochtends naar Londen. Zo was er nog voldoende tijd om in te checken bij ons hotel, een Engels ontbijtje te scoren en de sfeer voor de wedstrijd mee te maken.

We hadden een centraal gelegen hotel in het centrum van Londen; The Belgrove Hotel. Vanaf het vliegveld bereikten wij, met de uitstekende Londense metro’s, ons hotel in slechts een half uur. Het Emirates Stadium van Arsenal lag maar een paar haltes van ons hotel. Na het uitstappen bij het metrostation werden wij meteen aangesproken door een Arsenal fan die ons Nederlands had horen spreken. De man werd gelijk enthousiast, mede door de Nederlander Dennis Bergkamp, waardoor hij ons meenam voor een kijkje bij Highbury. Het oude stadion van Arsenal is nu een hypermodern appartementencomplex maar de contouren van de oude stands zijn nog steeds goed zichtbaar.

Hierna vertrokken wij, na een rondje langs het stadion, naar een pub op steenworp afstand van het Emirates Stadium. The Tollington pub is een erg sfeervolle pub, volgepakt met zingende Arsenal fans. Gelukkig waren wij vroeg want het werd met het naderen van de wedstrijd drukker en drukker.

Voetbalreis Arsenal - The Tollington Pub

Een uur voor de wedstrijd vertrokken wij naar het stadion. Wij kwamen erg soepel binnen en namen plek op de tweede ring van de Clock End, de korte zijde boven het uitvak. Ondanks dat we op de tweede ring zaten was het zicht tijdens de wedstrijd echt super!

Zicht Clock End - Emirates Stadium

Arsenal won de derby tegen de aartsrivaal uiteindelijk met 2-0, door goals van Mustafi en Alexis Sánchez. Het was een groot feest op de tribunes. De dag werd afgesloten met een avond in een gezellige pub in de leuke wijk Camden Town. De rest van de week bestond vooral uit sightseeing (er is zoveel te zien in Londen!).

Wedstrijd 2: Liverpool – Chelsea (topper op Anfield)

Op donderdag kwamen wij aan in Liverpool. Wat je misschien niet zou verwachten, is dat Liverpool een geweldig centrum heeft. Ruime winkelstraten met daarnaast een erg leuke wijk vol bars, clubs en restaurants (Ropewalks). Wij brachten ook een bezoek aan de The Cavern Club, hier hebben The Beatles vroeger naam gemaakt. Elke avond zijn er live-optredens van coverbands. Een echte aandrader!

Zaterdag stond de hoofdattractie op het programma: de wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel op de Premier League ranglijst. Vanwege het latere tijdstip, half 6 lokale tijd, was er genoeg tijd om wat lekkers te drinken in het centrum. Dit is een tip omdat er rond Anfield (het stadion ligt in een buitenwijk op een heuvel) niet veel te beleven is. Vlakbij het station Liverpool Lime Street vertrekken er veel bussen direct naar het stadion. Wij kwamen daardoor ruim op tijd aan bij Anfield.

Binnenkomst Anfield

Na een bezoekje aan de gloednieuwe en reusachtige Liverpool fanstore, betraden wij snel het stadion. Onze plekken waren op de bovenste ring van de nieuwe main stand. Het voordeel is dat hier genoeg gelegenheden waren om wat te drinken en eten te halen. Het zicht vanaf onze plekken was erg goed, wij keken mooi op het uitvak vol Chelsea fans. Om een indruk te geven, het schitterende ‘’You’ll never walk alone’’ vanaf onze plekken:

De wedstrijd zelf was erg aantrekkelijk. Het niveau was hoog en in het echt zie je pas wat een geweldige spelers Salah en Hazard zijn. Moeiteloos dribbelden zij de gehele wedstrijd langs meerdere tegenstanders alsof het niks is. Uitgerekend de eerstgenoemde scoorde de 1-0 en de eindstand werd bepaald door een raar van richting veranderde voorzet van Willian. Uiteindelijk was een gelijkspel wel terecht.

Zicht vanaf Main Stand Upper

Zondag vlogen wij weer terug naar huis en konden wij spreken van een geweldige voetbalreis naar Arsenal en Liverpool!

Bij Equipo Voetbalreizen boek je in drie simpele stappen jouw voetbalreis naar Arsenal of jouw voetbalreis naar Liverpool. Dat alles inclusief vlucht, hotel en tickets.

 

Danny Blijenburg