Staat een voetbalreis naar Manchester United al op jouw sportieve bucketlist?

Drie maanden na de seizoenstart rommelt het alweer bij Manchester United. De in verval geraakte topclub had gehoopt onder José Mourinho de weg omhoog te vinden. Helaas gaat de koers momenteel bergafwaarts met een tempo waar menig wielrenner jaloers op zou zijn. De aangekochte sterspelers voldoen niet aan de verwachtingen en het gedrag van de eigenzinnige Portugees is voer voor de tabloids. Ondanks dat club in een vormcrisis verkeert, blijft Manchester United een magische club en één van de grootste ter wereld. Een voetbalreis naar Manchester United staat dan ook bij veel voetballiefhebbers hoog op de sportieve bucketlist.

Zlatan Ibrahimovic
De neerwaartse spiraal waarin Manchester United momenteel verkeert, gaat samen met de zeldzame doelpuntendroogte van Zlatan Ibrahimovic. De markante Zweedse spits weet al zes competitieduels op rij niet meer wat scoren is. Tien jaar geleden overkwam hem dit voor het laatst. Maar Zlatan blijft Zlatan… En zijn geniale goals kunnen niet lang uitblijven. Alleen al deze geweldenaar live zien spelen op Old Trafford is een reden om op voetbalreis naar Manchester United te gaan!

Theatre of Dreams
Wie aan een voetbalreis naar Manchester United denkt, ontkomt niet aan het schitterende stadion Old Trafford. Ooit liefkozend ‘Theatre of Dreams’ genoemd door Sir Bobby Charlton en sindsdien de meeste bekende bijnaam van het stadion. Met een capaciteit van 76.000 plaatsen is het één van de grootste en meest indrukwekkende stadions in Engeland. Dagelijks is er een stadion- en museumtour (uitgezonderd wedstrijddagen) om een nog beter beeld te krijgen van deze voetbaltempel én rijke geschiedenis van de club.

Meest succesvolle Engelse club

Manchester United is de meest succesvolle club in de geschiedenis van het Engelse voetbal. The Red Devils zijn de recordkampioen met twintig landstitels, wonnen twaalf keer de FA Cup en drie keer de Europa Cup I/Champions League. Het laatste grote Europese succes dateert uit 2008, waarin de club met Edwin van der Sar op goal de Champions League won. Hierna werd nog twee keer de Champions League finale gehaald, maar telkens was FC Barcelona een maatje te groot.

Hunkeren naar betere tijden
Door al deze successen zijn de fans nogal verwend geraakt. De laatste drie seizoenen, waarin de club respectievelijk zevende, vierde en vijfde eindigde, zijn voor de fans dan ook moeilijk te accepteren. Met wedstrijden tegen Arsenal, Everton en Tottenham Hotspur de komende maanden op het programma, staat José Mourinho voor een lastige opgave. De volgende afkoopsom zou zomaar een hele dure kunnen worden…