Het speelschema in de Premier League is bekend, de transfercarrousel draait op volle toeren en ook de tabloids zijn al vroeg in vorm. Zo’n kleine twee maanden voor de start van de competitie begint het bij de voetbalfans alweer te kriebelen. Een voetbalreis naar Engeland staat dan ook altijd garant voor spektakel. Welke club heeft de beste (dollar) papieren voor het nieuwe seizoen? Wij kunnen niet wachten…

premierleaguelogo

Zwaar speelschema Everton
De gebroeders Koeman kunnen gelijk hun borst natmaken. The Toffees starten de Premier League met een loodzwaar programma, met wedstrijden tegen Manchester City, Chelsea, Tottenham en Manchester United. Aan de investeerders zal het niet liggen. Zo betaalde de club 27 miljoen voor Davy Klaasssen en maar liefst 35 miljoen voor de keeper van het gedegradeerde Sunderland, een record voor een Engelse doelman.

Transfergekte in volle gang
Everton heeft dus het startsein gegeven voor een turbulente transferzomer. Wanneer je deze bedragen ziet vraag je je af hoeveel spelers als Alvaro Morata en James Rodriquez, die nadrukkelijk in de belangstelling staan van Manchester United, moeten kosten… En onze Portugese vriend Cristiano Ronaldo? Speelt hij volgend seizoen weer op Old Trafford? Zo langzamerhand lijkt de 100 miljoen voor Pogba steeds meer de norm te worden.

Enorme druk bij de topclubs
Het drukke speelschema in de Premier League en de extreem hoge transferuitgaven zorgen voor een enorme druk bij de coaches. De positie van zowel Guardiola als Mourinho ligt in Manchester onder een vergrootglas na de magere klassering van vorig jaar. En wat te denken van Arsène Wenger? Zijn vijfde plaats van vorig seizoen is de slechte notering in twintig (!) jaar tijd. Ook bij Chelsea en Liverpool ligt de lat weer hoog. Tijd is er niet. Van Moskou tot aan Abu Dhabi, de investeerders verwachten niets minder dan een kampioenschap van hun speeltje…

De Glazen Transfer Bol:

  • Virgil van Dijk wordt voor 60 miljoen verkocht aan Liverpool en dus de duurste Nederlander ooit.
  • Romelu Lukaku gaat voor het duizelingwekkende bedrag van 100 miljoen van Everton naar Chelsea.
  • Manchester United kroont zich tot transferkoning en spendeert de meeste euro’s deze zomer.


Tussen 23 december en 1 januari staan er maar liefst vier (!) speelrondes op de planning. Met o.a. toppers als Arsenal-Liverpool, Everton-Manchester United en Arsenal-Chelsea. Dus wil je de feestdagen ontvluchten? Boek dan een voetbalreis naar Engeland!