Een heerlijk zonnetje, wedstrijdtickets in je tas en met een koude cerveza begint de voorpret… Juist, je bent op voetbalreis in Spanje en klaar voor een mooie match voetbal. Een voetbalreis naar Spanje is populair bij voetballiefhebbers over heel de wereld. Wat maakt het bijwonen van een wedstrijd in de Primera División zo bijzonder?

Relaxte supporters en sfeer
Voetbal speelt een belangrijke rol in Spanje en is altijd een goed gespreksonderwerp om het ijs te breken. Wat bijzonder is aan de Spaanse beleving is de relaxte sfeer die rondom het stadion hangt. Wees niet verbaasd als fans van beide clubs gewoon door elkaar heen lopen én een biertje met elkaar drinken. In veel landen niet voor te stellen, maar in Spanje de normaalste zaak van de wereld. Een voetbalreis naar Spanje is dan ook een ideaal uitje voor het hele gezin.

Voetbalreis_Spanje_1

De twee beste voetballers ter wereld
Wie aan een voetbalreis naar Spanje denkt, komt al snel bij Barcelona en Real Madrid terecht. En wie over deze clubs praat, noemt in een adem de twee sterren die het hedendaagse voetbal domineren; Messi en Ronaldo. Welke voetballiefhebber droomt er niet van om deze helden live te zien spelen? Wees er wel snel bij! Het zou zomaar kunnen dat ze over een aantal jaar ergens in China spelen…

De stadions
De Primera División is twee van de meest bijzondere stadions ter wereld rijk. Santiago Bernabéu en Camp Nou. Iconische voetbaltempels, die horen bij je opvoeding… Beide stadions worden de komende jaren grondig gerenoveerd. Dus wees ook hier snel bij als je ze nog in ‘originele’ staat wil bewonderen!

Voetbalreis_Spanje_2

Heerlijk eten en mooi weer
En natuurlijk het heerlijke eten en mooie weer waar Spanje om bekend staat. Voetbalreizen naar Barcelona, Malaga en Valencia zijn bijvoorbeeld ook ideaal te combineren met een paar dagen strand. Kortom, een voetbalreis naar Spanje staat garant voor een geslaagd weekendje weg!

Wist je dat…

  • Recreativo Huelva (opgericht in 1889) de oudste voetbalclub van Spanje is.
  • Messi in 2011/2012 maar liefst 50(!) goals maakte in de Primera División, een record.

Er onder het bewind van Louis van Gaal, negen Nederlanders bij Barcelona speelden.