Juventus kocht Cristiano Ronaldo. Veel voetbalkenners zagen het niet aankomen en wisten zeker dat CR7 zou terugkeren bij Manchester United. Toch gaat Ronaldo zijn imposante voetbalcarrière afsluiten bij Juventus in het Italiaanse Turijn. Hate him or love him, maar speciaal vanwege zijn transfer lichten wij voor jou de voetbalreis naar club Juventus en stad Turijn uit.

1. Voetbalreis naar het Juventus van Cristiano Ronaldo

Met de transfer van Cristiano Ronaldo is een slordige 100 miljoen euro gemoeid. Weliswaar een waanzinnig bedrag, maar een koopje vergeleken met 222 miljoen van Neymar naar PSG. Zo dachten de medewerkers van de Fiat-fabriek in het Zuid-Italiaanse Melfi er niet over. Zij kregen al jaren geen loonsverhoging en laat Fiat nou net voor dertig procent in handen zijn van de rijke familie Agnelli, grootaandeelhouder van Juventus.

1.1 Historie van Juventus

Andrea Agnelli hoopt natuurlijk dat Cristiano Ronaldo het ontbrekende puzzelstuk is voor het winnen van de Champions League. Juventus (Latijns voor jeugd), opgericht op 1 november 1987, werd 34x de beste van Italië en won 2x de Champions League. De laatste winst was alleen in 1996, toen men met penalty’s won van Ajax, en daar moet verandering in komen. Op nationaal niveau moet CR7 zorgen voor verdere historie, er was namelijk nog nooit een club in Italië die 7 keer op rij landskampioen werd.

Juventus-Champions-League

1.2 Allianz Stadium, het onderkomen van Juventus

Cristiano Ronaldo gaat zijn wedstrijden spelen in het Allianz Stadium, geopend op 8 september 2011 met een capaciteit van 41.000. Het Allianz Stadium, of Juventus Stadium, staat op dezelfde plek waar vroeger het iconische Stadio delle Alpi stond. Voor de Juventus fans veranderde er dus weinig in de route naar het stadion. De beste route om het stadion te bereiken op wedstrijddagen is via de speciale tram service (line 9) die het stadion verbindt met metrostation Bernini (tip van ons).

Allianz-Stadium-Juventus

1.3 Gepassioneerde Italianen

Juventus heeft de grootste fanbase van heel Italië met 12 miljoen fans (of in het Italiaans tifosi). Uit een onderzoek uit 2016 kwam dat dit aantal 34% is van het totaal aantal Italiaanse voetbalfans. Ook is Juventus wereldwijd één van de meest populaire clubs met een supportersschare van 300 miljoen. De Curva Sud is het vak waar de meest fanatieke supporters van Bianconeri te vinden zijn tijdens een wedstrijd. Ongetwijfeld dat zij nu al met smart uitkijken naar de fluwelen techniek van Cristiano Ronaldo!

2. Voetbalreis naar het Noord-Italiaanse Turijn

Voor Ronaldo kan het even wennen zijn, van wonen in wereldstad Madrid naar wonen vlakbij de Alpen in Turijn. Gelukkig is het weer in de zomer prachtig dus hoeft CR7 niet bang te zijn dat hij het buitenzwembad niet in kan.

2.1 To do’s in Turijn

Ondanks dat Turijn een minder bruisende stad is dan Madrid, is er genoeg te doen voor het gezin van de Portugese topspeler. Onze eigen top 3 bestaat uit:

Fietsen in Turijn: in 3,5 uur fiets je zo langs alle bezienswaardigheden van de stad;

Bicerin drinken: in Turijn zijn ze niet vies van een goede espresso, net zoals in heel Italië, maar wil je je echt als een local voelen dan moet je bicerin eens proberen. Dit drankje heeft 3 verschillende gelijke delen bestaande uit espresso, chocolademelk en warme meld;

Art nouveau bekijken: je kunt in Turijn iets zien dat bijna geen enkele andere stad in Italië heeft: Art Nouveau.

Art-nouveau-in-Turijn

2.2 Vliegen naar Turijn

Vliegen naar Turijn kan via Amsterdam met de KLM Cityhopper. Je vliegt dan in ongeveer een uur en drie kwartier naar Turijn op en neer.

Vliegtijden Amsterdam naar Turijn (vrijdag en zaterdag):
• 09:25 – 11:10
• 20:30 – 22:10

Vliegtijden Turijn naar Amsterdam (maandag):
• 06:20 – 08:20
• 11:45 – 13:40

Vliegen naar Turijn kan ook via Brussel Charleroi met RyanAir. Je vlieg dan in ongeveer anderhalf uur naar Turijn op en neer. Deze optie is doorgaans een stuk goedkoper dan KLM.

Vliegtijden Brussel Charleroi naar Turijn (vrijdag):
• 11:45 – 13:15

Vliegtijden Turijn naar Brussel Charleroi (maandag):
• 13:40 – 15:10

2.3 Zelf een voetbalreis maken naar het Juventus van Cristiano Ronaldo?

Wil jij zelf een te gekke voetbalreis maken naar Juventus, bekijk dan het speelschema voor Italië en daarmee onze Juventus voetbalreizen.
Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het speelschema van de Serie A? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!