De inmiddels 34-jarige Zweed heeft zijn laatste seizoen in Parijs in stijl afgesloten. Met twee goals in de Franse bekerfinale bezorgde Ibrahimovic zijn ploeg de dubbel. De Zweedse spits kwam in het jaar 2012 voor 21 miljoen euro over van AC Milan. Ibrahimovic heeft dit voetbalseizoen 31 wedstrijden in de Ligue 1 gespeeld. Hierin was hij verantwoordelijk voor 38 goals en 13 assists.

zlatan statistiek

De Zweed heeft aangegeven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn. De grote spits heeft zijn uitzonderlijke prestaties te danken aan zijn enorme fitheid tijdens zijn hele carrière. Het ontbreken van (grote) blessures heeft het voor Zlatan mogelijk gemaakt om uitzonderlijke statistieken neer te zetten. Helaas voor hem kunnen een Portugees en een Argentijn ook een serieus matchje voetballen, anders had de Zweed op de hoogste trede gestaan.

Inmiddels heeft Zlatan Ibrahimovic voor één jaar getekend bij Manchester United. Hierbij heeft hij miljoenen links laten liggen om nog één jaar te vlammen in de Premier League. Het doel is om samen met Mourinho de club uit Manchester weer mee te laten doen om de titel en kwalificatie voor de Champions League af te dwingen.

Statistieken Zlatan Ibrahimovic

Aantal goals in clubverband235
Aantal wedstrijden in clubverband334
Gemiddeld aantal goals per wedstrijd in clubverband0,70
Aantal clubs8