Ben jij een echte voetballiefhebber? Dan moet je eens in je leven een wedstrijd van FC Barcelona hebben bezocht! FC Barcelona kent wereldwijd miljoenen fans, de populariteit van de club kent letterlijk en figuurlijk geen grenzen. Om het je makkelijk te maken geven wij je vijf redenen om op voetbalreis naar FC Barcelona te gaan…

Mooiste stadion ter wereld
Camp Nou is voor velen het mooiste en meest indrukwekkende stadion ter wereld. Camp Nou biedt plaats aan bijna 100.000(!) toeschouwers en is hiermee de grootste voetbaltempel van Europa. De komende jaren wordt van Camp Nou een hypermodern stadion gemaakt, dit moet gereed zijn in het seizoen 2020-2021. Je hebt dus nog een aantal seizoenen de tijd om Camp Nou in ‘originele’ staat te bezoeken. Wacht niet te lang!

Tip: Een stadiontour mag niet ontbreken bij een voetbalreis naar FC Barcelona. Ook het museum is indrukwekkend en meer dan de moeite waard.
5x barcelona_foto 1
Ideale voetbaltrip voor het hele gezin
De sfeer rondom een wedstrijd van FC Barcelona is gemoedelijk en sportief. Supporters komen puur voor het voetbal. Verbaas je niet als de Barça-socios gezellig met aanhangers van de tegenpartij een cerveza drinken. Dat kan hier gewoon! Deze sfeer maakt een bezoek aan een wedstrijd ook prima toegankelijk voor kinderen en dus een perfect uitje voor de hele familie.

Een keer op voetbalreis naar FC Barcelona? Bij Parkos vergelijk en reserveer je eenvoudig vooraf een parkeerplek op Schiphol.

Lionel Messi
Wil jij later tegen je kleinkinderen kunnen zeggen dat je één van de beste voetballers ooit hebt zien spelen in een uitverkocht Camp Nou? Dan moet je toch echt naar FC Barcelona! Fans komen werkelijk uit alle hoeken van de wereld om Messi live te mogen aanschouwen. Bijzonder om te zien. Als je geluk hebt zie je ook nog andere wereldsterren als Neymar, Suarez en Iniesta spelen.

Steun onze Jasper Cillessen
Met Jasper Cillessen is er sinds afgelopen zomer weer een Nederlander in dienst van FC Barcelona. Na een ietwat ongelukkig debuut kan hij wel wat steun gebruiken van Nederlanders die hem een warm hart toedragen!

Barcelona_Nederlanders_header

Stadgenoot Espanyol
Last but not least, nu je toch in Barcelona bent… Pak dan ook gelijk een wedstrijd van Espanyol mee! Espanyol, opgericht in 1900, is één van de oudste clubs in Spanje. De club staat in de schaduw van FC Barcelona, maar weet elk seizoen een aardig elftal op de been te brengen. Sinds 2009 spelen zij in een gloednieuw stadion!

Barcelona combineren met een rondreis
Een voetbalreis naar Barcelona is prima te combineren met een stedentrip, een strandvakantie of misschien wel een complete rondreis door Spanje. Zo zijn rondreizen door Catalonië erg populair.  Maak wandeltochten, ga wijnproeven, bezoek leuke dorpjes en geniet vooral van de prachtige natuur en het heerlijke eten. Check altijd voor het boeken van een reis de algemene informatie over Spanje.