5 voetbalstadions die je ooit moet hebben bezocht!

De voetbalwereld kent vele mooie en bijzondere stadions.  Bij de keuze voor een voetbalreis speelt naast de club, de magie van het stadion een grote rol. Welke voetbalstadions moet je eens in je leven gezien hebben? We helpen je op weg!

1. Anfield Road
Deze weg begint bij ‘Anfield Road’, de thuishaven van Liverpool FC. Walk on, walk onnn… Het ‘You’ll  Never Walk Alone’ klinkt nergens zo mooi als hier. Anfield Road is met stip het meest sfeervolle stadion in Engeland. Fans op de fameuze tribune The Kop zijn de grote gangmakers en hebben een breed scala aan creatieve sfeernummers, waar menig artiest jaloers op is.

Anfield Road

2. Signal Iduna Park (Westfalenstadion)
In Liverpool heb je ‘The Kop’, in Dortmund staat ‘Die Gelbe Wand´. Deze legendarische tribune is berucht in Duitsland én zelfs over heel de wereld. De fans hier staan garant voor schitterende en ludieke sfeeracties. De club heeft al jaren gemiddeld de meeste bezoekers in Europa (ruim 80.000). Een bezoek aan een wedstrijd van Borussia Dortmund is dan ook een unieke belevenis!

3.Camp Nou
Camp Nou mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het stadion waar Johan Cruijff de harten van de socios stal en waar veel Nederlanders furore maakten. Camp Nou biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en is hiermee de grootste voetbaltempel van Europa! Ook het stadion van Barcelona FC moet eraan geloven en wordt komende jaren grondig verbouwd tot een hypermoderne voetbaltempel.

Voetbalreizen_Barcelona

4. Allianz Arena
Wil je als club financieel overleven in de gekte van de voetballerij? Dan hoort daar een multifunctioneel stadion bij. De Allianz Arena is het voorbeeld van een moderne voetbaltempel waar dit alles samenkomt. In 2005 verruilden Bayern München én 1860 München het Olympiastadion voor dit gloednieuwe onderkomen. Saillant detail is dat de buitenkant van het stadion van kleur kan veranderen. Tijdens wedstrijden van 1860 München is het blauw verlicht, bij Bayern kleurt het stadion rood! Natuurlijk kan de Allianz Arena nog niet tippen aan de rijke historie van het Olympiastadion. Maar dit is in de maak…

5. Santiago Bernabéu
Estadio Santiago Bernabéu is één van de grootste en indrukwekkendste stadions die de voetbalwereld rijk is. Het stadion beidt plaats aan ruim 80.000 toeschouwers. Net als Camp Nou, wordt ook het onderkomen van Real Madrid binnenkort grondig verbouwd. Inclusief een verschuifbaar dak. Verwachte kosten: 400 miljoen…

Voetbalreizen_Real_Madrid