5 tips om kerst te overleven zonder voetbalreis

De kerst. Een feestelijke aangelegenheid voor liefhebbers van goed eten en Mariah Carey. Maar ja, daar heb jij als echte voetbalfan niet zoveel mee. Jouw favoriete binnenlandse club speelt niet en de radio op het werk heb je ook al meerdere malen vervloekt. Geen nood, Equipo Voetbalreizen helpt je graag met onze 5 tips om kerst te overleven.

1. Bak een overheelijke Engelse pie
Wie al eens op voetbalreis naar Engeland is geweest, kan het vast en zeker beamen. Pies (vrij vertaald; taarten) zijn het favoriete stadionvoer voor de gemiddelde Engelse voetbalfan. Onze tip is dus om op kerstochtend lekker pies te bakken. En, wat is er dan lekkerder dan een beef en beer pie? Zo kom je toch nog een beetje in de Engelse voetbalsferen tijdens kerst.

Beer en beer pie

Het recept van de beef en pie: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/1912643/beef-and-beer-pie

2. Doe een foute kersttrui aan van jouw favoriete voetbalclub
Deze afschuwelijk lelijke truien zijn een begrip bij buitenlandse voetbalclubs, maar ook de Nederlandse clubs pakten vorig jaar de Amerikaanse traditie op. Prompt lanceerden Feyenoord en Ajax een eigen foute kersttrui. Genoeg keuze dus om er één te kopen van jouw favoriete voetbalclub. De schoonfamilie vindt het vast minder leuk, maar hey; je bent de vorige jaren telkens netjes gegaan.

Foute kersttrui Arsenal

Tip: Check de fanshops van jouw favoriete club voor jouw eigen foute kersttrui.

3. Luister een paar komische kerst voetbalsongs
Dat de Engelse voetbalfans creatief zijn in het verzinnen van voetbalsongs, wisten we al langer. Maar dat ze zelfs voetballiedjes verzinnen op kersthits, ja dat was voor ons bij Equipo ook een hele verrassing.

‘’Jingle bells, jingle bells, jingle all the way, Oh what fun it is to see Tottenham win away –oh’’’

Zomaar een bekende kerst voetbalsong van Spurs fans. Deze en meer kerst voetbalsongs vind je in de onderstaande video:

4. Kerstballen van jouw favoriete club
Gewoon, omdat het weer eens wat anders is dan dat standaard engeltje in de boom. Advies is wel om ze in de boom te hangen wanneer jouw vrouw, vriendin of moeder niet thuis is. Vrouwen schijnen het niet zo te hebben op kerstballen met het clublogo.

FC Barcelona kerstballen

5. Live Engels voetbal!
Heb jij geen verplichtingen bij de schoonfamilie of blijf je dit jaar lekker thuis? Goed nieuws! In de Premier League voetballen ze ‘’gewoon’’ door op tweede kerstdag. De hele middag voetbal kijken is dus zeker een mogelijkheid voor de voetballiefhebber.

Voetbalwedstrijden Engeland kerst

Helemaal geen plannen en begint het al te kriebelen? Bekijk dan onze voetbalreizen naar Engeland op tweede kerstdag.