Bierwalmen uit de pubs komen je tegemoet, fans gehesen in voetbalshirts scanderen luid de clubliederen en hun blik verraadt een gezonde wedstrijdspanning. Het is de dag van de wedstrijd. De tijd staat even stil. Oftewel, het is ‘Match-Day’ in een willekeurige Engelse stad! In Engeland leven de fans voor het voetbal, weinig dingen zijn belangrijker voor hen. Wij geven je vijf redenen om op voetbalreis naar Engeland te gaan!

1. Traditionele pubs
De Engelse pub is dé ontmoetingsplek voor voetbalfans. De supporters drinken hier een doodgeslagen pint (of 12) voordat ze naar het stadion gaan. Deze traditie zit diepgeworteld in de Engelse voetbalcultuur. In veel steden zijn er zelfs ‘away pubs’ voor bezoekers van de uitspelende club. Ga je op voetbalreis naar Engeland? Dan mag je deze unieke sfeer voor de wedstrijd zeker niet missen! Vaak worden beladen derby’s extra vroeg op de dag gespeeld, zodat iedereen nog een beetje nuchter in het stadion is…

2. Spraakmakende Engelse derby’s
Deze beladen derby’s maken het Engelse voetbal juist weer uniek en bijzonder. Let ook op wedstrijden om de FA Cup of League Cup, deze leveren vaak mooie derby’s op tussen clubs uit verschillende divisies. In Engeland vind je veel voetbalclubs uit dezelfde stad of regio. Vooral Londen spant de kroon met 14 professionele voetbalclubs, waarvan er vijf in de Premier League spelen.

3. Voetbalhoofdstad Londen
Londen mag zich dan ook met recht dé voetbalhoofdstad van het land noemen. De stad ademt voetbal. Al zullen ze het hier in de omgeving  van Liverpool en Manchester niet mee eens zijn… Ga je op voetbalreis naar Engeland en kies je voor Londen? Kijk dan of je een aantal wedstrijden kunt combineren!

4. De Engelse voetbalstadions
Tribunes dicht op het veld, de geur van écht gras en spelers die je bijna kunt aanraken. Engeland staat bekend om haar sfeervolle stadions die altijd vol zitten. Veel clubs spelen tegenwoordig echter in hypermoderne stadions, wat vaak ten koste van de traditie gaat. Denk aan Arsenal dat Highbury verliet en recent West Ham United dat afscheid nam van Upton Park. Maar niet getreurd, sfeer is er altijd!

5. Onvoorspelbaarheid
Waar veel competities in Europa voorspelbaar zijn, kan in Engeland iedereen van elkaar winnen. Zowel in de onderste regionen als bovenin is het vaak ongekend spannend! Kijk alleen al naar vorig seizoen, waar het kleine Leicester City zomaar kampioen werd en het grote Newcastle United degradeerde. Ook dit jaar zullen er gegarandeerd weer een aantal verrassingen plaatsvinden…