Een voetbalreis naar Londen? Welke voetballiefhebber droomt er niet van. Bij een bezoek aan Londen ontkom je niet aan een match voetbal. Londen is maar liefst veertien profclubs rijk, waarvan er vijf in de Premier League spelen. Waarom je op voetbalreis naar Londen moet? We zetten het voor je op een rijtje!

Afbeelding_blog_londen

1. De voetbalhoofdstad van Europa
Met veertien professionele voetbalclubs mag Londen zich met recht dé voetbalhoofdstad van Europa noemen. En misschien wel van de wereld. De stad ademt voetbal en kent veel traditierijke voetbalclubs. In de Premier League wordt de voetbalhoofdstad vertegenwoordigd door; Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham Hotspur en West Ham United. Stuk voor stuk clubs met een rijke historie die het bezoeken meer dan waard zijn!

2. Neem een kijkje in de Championship
Ook een divisie lager vind je drie mooie Londense clubs; Brentford, Fulham en Queens Park Rangers. Fulham is de oudste club in Londen. Het stadion ‘Craven Cottage’ is een begrip in Engeland, deels nog in originele staat, en een hoogtepunt voor de romantici onder de sportliefhebbers. En wist je dat het stadion van Brentford in elke hoek een traditionele Engelse pub heeft? Genoeg redenen dus om ook een wedstrijd in de Championship mee te pakken!

3. Bezoek het magische Wembley
De WK winst van Engeland in 1966, de vrije trap van Ronald Koeman in 1992 en de ‘Golden Goal’ van Oliver Bierhoff in 1996. Wembley kent vele magische momenten in haar rijke geschiedenis. De voetbaltempel is voor velen een van de meest legendarische en mooiste stadions ter wereld. De stadiontour is dan ook een must voor iedere voetballiefhebber.

4. Combineer verschillende wedstrijden
Ben je van plan om op voetbalreis naar Londen te gaan? Kijk dan ook zeker of je een aantal wedstrijden kunt combineren. Door de vele clubs kent de stad ook een aantal spraakmakende derby’s. Denk bijvoorbeeld aan de ‘North London Derby’ tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. Wist je dat de stadions van Chelsea en Fulham maar twee kilometer van elkaar vandaag liggen? In de ochtend een rondleiding door Stamford Bridge en ’s middags een wedstrijdje Fulham kijken, het kan allemaal!

5. Unieke voetbalsfeer in Londen
De sfeer tijdens wedstrijddagen in de Londense voetbalwijken is ongekend. Voor veel fans komt voetbal op nummer één. De liefde voor de club is niet te beschrijven. Kiezen tussen je club of je vrouw? Dat is een retorische vraag. Dit voetbalvirus waait door de stad en schijnt nogal aanstekelijk te zijn. We hebben je gewaarschuwd…