De gedrevenheid  van Cristiano Ronaldo kent geen grenzen. Zijn honger naar succes is niet te stillen. Wat anderen van hem denken zal hem een zorg zijn. Medespelers? Ja die heb je nodig, maar na negentig minuten is Ronaldo degene die de hoofdrol opeist. Hij is de beste. En iedereen mag het weten. De intrinsieke motivatie van Ronaldo is ongeëvenaard en bijna beangstigend…

 Voetbalreizen_Real_Madrid

Winnaar pur sang
Zelden is er een voetballer zo bezig geweest met zijn lichaam en fitheid. Alcohol, roken en fastfood? Komen niet in zijn woordenboek voor. Tatoeages? Ook niet. Reden hiervoor is dat hij bloeddonor is. You love him or hate him… Maar over de kwaliteiten van de voetballer zelf bestaat in de mondiale voetbalwereld geen twijfel.  De Champions League, Europese Supercup,  Europees Kampioenschap met Portugal, het WK voor clubteams én als kers op de taart de Gouden Bal. 2016 was met stip hét jaar van Cristiano Ronaldo.

Eindelijk succes met Portugal
Een landenprijs ontbrak sinds vorig jaar nog altijd in zijn toch al knappe prijzenkast. Jarenlang werd hij zwetend wakker van de verloren EK-finale (nota bene van Griekenland) in 2004. De tranen van een destijds 19-jarige Ronaldo gingen de hele wereld over. Velen zagen dit als enige en laatste kans op succes met zijn Portugal. Ronaldo bleef volhouden en zijn drive werd beloond door afgelopen zomer verrassend het EK in Frankrijk te winnen. De prijs in zijn loopbaan die het meest belangrijk voor hem zal zijn. En stiekem speelt mee dat een landenprijs nog ontbreekt op het palmares van zijn Argentijnse vriend…

Wie is de beste?
Want, heb je het over Ronaldo… Dan ontkom je niet aan de naam Messi. En vice versa. De twee wereldsterren staan symbool voor de huidige voetbalgeneratie. De supersterren halen het beste (en soms slechtste) bij elkaar naar boven en schieten record na record aan diggelen. Beide totaal verschillend. De ideale schoonzoon Messi versus  de controversiële uitspattingen van Ronaldo. Uiteindelijk word je afgerekend op prijzen. En na de EK-winst met Portugal is dit voorlopig een +1 voor de Portugees.

De mens Ronaldo

Toch komt Ronaldo nog geregeld negatief in het nieuws vanwege zijn ‘maniertjes’ op het veld. Echter klopt zijn uitstraling niet helemaal met de werkelijkheid. Wat velen vergeten is dat Ronaldo veel geld doneert aan goede doelen en veel  tijd en energie steekt in zijn fans. Hiermee is hij een voorbeeld voor veel sporters. Ok, hij is soms wat zelfingenomen en ijdel. Maar daardoor ook zo succesvol.  Een sporter die het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar wel eentje met een hart van goud.

Loop jij net zoals Cristiano Ronaldo graag op zwarte-voetbalschoenen? Neem dan eens een kijkje op zwarte-voetbalschoenen.nl, voor al het aanbod aan zwarte voetbalschoenen!